Most szól:
Vezeti:
2018.09.11 Kedd . 15:00

Zseniális fotók a világ legőrültebb fesztiváljáról

A világ talán legextrémebb és legőrültebb fesztiváljaként tartják számon a Burning Man-t, melyet minden nyár végén, a Nevada állambeli Black Rock sivatagban rendeznek meg.

Mivel a résztvevők a rendezvény ideje alatt totálisan elvonulnak a külvilágtól, így eltelik néhány napba, mire a fesztivál legzseniálisabb fotói felkerülnek az internetre. Idén augusztus 26 és szeptember 4 között rendezték meg a Burning Man névre keresztelt, a világ legextrémebb fesztiváljaként számon tartott eseménysorozatot.

Mielőtt belecsapnánk a közepébe, néhány érdekességet elárulnánk a fesztiválról, ugyanis ezt nem úgy kell elképzelni, mint a szokványos európai bulikat. Először is, a fesztiválon például tilos az eladás, a vétel és a pénzhasználat. Ha valamit szeretnél, azért cserébe adnod kell valamit, legyen az például egy frissítő masszás, egy ruhadarab vagy egy adag élelmiszer. Itt pontosan az a lényeg, hogy adni jó, és hogy egy olyan óriási közösség alakul ki a fesztivál végére, hogy azt rendkívül fájó elhagyni minden résztvevőnek. Plusz érdekesség, hogy itt a fellépőknek sem fizetnek egy forintot sem.

A helyszín is elég exkluzív, ugyanis a sivatagban, egy kiszáradt tómederben húznak fel egy komplett várost, melyet utána el is tüntetnek. Félkör ívben helyezkednek el a "házak", melyet a magaslati felvételekről nagyon jól lehet látni.

Az időjárás sem kíméli a bulizni vágyókat, napközben ugyanis a hőmérséklet jócskán 40 fok felett van, míg éjszaka a 10 fokot is éppen hogy alulról nyaldossa. Így nem meglepő, hogy egyik fotón szinte ruha nélküli embereket, a másikon pedig nyakig beburkolózott bulizókat láthatunk.

Az sokaknak feltűnhet, hogy a legtöbb fesztiválozó extrém öltözékben van... de vajon honnan szerzik be ezeket? A budapesti butikokban nem nagyon árulnak Burning Man kompatibilis outfiteket... erre egy résztvevő adott választ, mi szerint, vannak kitelepülve a helyszínen árusok, akik saját maguk készítik a ruhákat, s ha neked megtetszik az egyik, akkor elviszed, majd másnap visszaviszed. Ekkora a bizalom a résztvevők között... Döbbenetes, nem?

Az is rendkívül fontos, hogy senki nem hagyhat maga után szemetet, mindent úgy kell hagyni, mint amikor első nap megérkeztek a látogatók.

A fesztivál plusz érdekességei még az órisási installációk, és az, hogy a rendezvény utolsó napján egy hatalmas figurát égetnek el, mint ahogyan azt a rendezvény címe is tükrözi.

Egy szó mint száz, aki ide egyszer eljut, az garantáltan visszavágyik majd, hiszen valószínűleg egy olyan élményben esz része, amiben sehol máshol a világon.

Most pedig jöjjenek a legjobb képek a 2018-as Burning Man-ről!

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

May the dust be with you #burningman 🤘🏿

A post shared by Amy Lefévre (@lefevrediary) on

 

 

 

 

Képek: Instagram