Most szól:
Vezeti:
2018.09.13 Csütörtök . 13:43

Amikor semmi nem az, aminek látszik - Egy kis szívesség filmkritika

Darcey Bell nagy sikerű, briliáns regényéből készült misztikus thriller váratlan fordulataival, stílusos képi világával, feszes tempójával az első perctől az utolsóig fogva tartja nézőjét. Anna Kendrick és Blake Lively párosa remekel Paul Feig, a Női szervek, a Kém és a Koszorúslányok rendezőjének legújabb filmjében, aki ezúttal nem fél megmutatni a sötét oldalát.

Hatalmas érdeklődés övezte az Egy kis szívesség premier előtti vetítését, a moziterem előtt szó szerint kígyózott a sor. Műfaját tekintve thriller/krimi néven fut, amiből gondolhatná az ember, hogy lesz borzongás bőven, de itt inkább a nyomozásra helyeződött a hangsúly.

Stephanie (Anna Kendrick), az egyedülálló vlogger anyuka nyugodt, kisvárosi élete egy csapásra megváltozik, mikor megismerkedik a gyönyörű és titokzatos Emilyvel (Blake Lively). Az egész sztori onnan indul, hogy a két anyuka gyermekei ugyanabba az osztályba járnak, sőt még legjobb barátok is lesznek. Az iskolában mindig együtt lógnak, így délután is szeretnének egymás társaságában lenni. Stephanie és Emily így ismerkedik meg egymással, s egy csapásra Emily fényűző, kacsalábon forgó palotájába cseppennek. A filmben elképesztően szembetűnő, hogy a két főszereplő között milyen hatalmas a kontraszt, összességében viszont elképesztően jó párost alkotnak együtt. A délutáni dumcsizgatás italozásba torkollik, amikor is fény derül a lányok féltve őrzött titkaira...

Fotó: freemanfilm.hu Fotó: freemanfilm.hu
Fotó: freemanfilm.hu Fotó: freemanfilm.hu

A páros között egyre jobb a kapcsolat, amikor is egy nap Stephanie-t felhívja újdonsült barátnője és egy kis szívességre kéri, ami váratlan események sorozatát indítja el. Emily rejtélyes módon eltűnik és az aggódó Stephanie videós blogja nézőihez valamint Emily jóképű férjéhez, Seanhoz (Henry Golding) fordul segítségért. Amellett, hogy a blog nézettsége megugrik, egy elég kiszámítható esemény is bekövetkezik a filmben, amit mondhatnék, hogy hagyjanak ki a sztoriból, de akkor nem lenne kerek egész a történet.

Fotó: freemanfilm.hu Fotó: freemanfilm.hu
Fotó: freemanfilm.hu Fotó: freemanfilm.hu

A kisvárosban, teljesen egyszerű és hétköznapi életet élő Stephanie olyan fondorlatos nyomozásba kezd, hogy ketté áll tőle a fülünk. Fényt derít számtalan titokra, aminek hála a film egészen izgalmas lesz, és mindig történik benne valami, amire alapból nem számítottunk volna. Kiderül, hogy senki nem az akinek mutatja magát, még maga Stephanie sem.

A nyomozás egészen a film végéig kísér bennünket, ami egészen izgalmas módon végződik, de bűn lenne lelőni a poént előre.

Összességében két órányi izgalmat, humort és szórakozást kaptam, ami tényleg a stáblistáig érdeklődéssel töltött el, emellett pedig Blake Lively a maga egészen döbbenetes kisugárzásával abszolút uralta a filmet, s ezzel szemben Anna zseniálisan alakította, a nagyon idézőjelben vett "szerencsétlen egyedülálló anyukát." Ha egy jó hangulatú, esti filmre vágysz, akkor mindenképp látogass el a moziba, és válts jegyet az "Egy kis szívességre", hiszen mint tudjuk, mindenkinek vannak sötét titkai, amire fényt kell deríteni!

Ha pedig máris kedvet kaptál a filmhez, akkor íme az előzetes:

Forrás, képek: freemanfilm