Most szól:
Vezeti:
2018.09.30 Vasárnap . 19:58

5+1 úti cél, ahová érdemes ellátogatnod, akár idén ősszel!

Ha az őszre gondolunk nem feltétlenül az utazás az első, ami eszünkbe jut, elvégre általában a nyár az az időszak, mikor családok, baráti társaságok felkerekednek és csurig pakolt bőröndökkel elindulnak egy kicsit lazítani, kiszakadni a hétköznapok mókuskerekéből.

Pedig, ha jobban belegondolunk, az ősz utazás és főként pl. városnézés szempontjából egy jóval előnyösebb periódusa az évnek. Elvégre ekkora már nincs hőség, a tömeg is elviselhetőbb, és mivel már túl vagyunk a szezonon az árak is jutányosabbak. De, ha valaki a tengerpart és a nyári meleg szerelmese, az pedig ilyen formán egy őszi utazással kissé meghosszabbíthatja a nyarat.

Íme, 5+1 lenyűgöző helyszín, amit érdemes felfedezned, akár ősszel is!

1. Marokkó

Marokkó az Atlanti-óceán kékes vizétől a nap perzselte sárga Szaharáig húzódik, s ehhez mérten az afrikai ország igen sokszínű. A marokkói utad egyik legjobb kiindulópontja lehet Marrakesh. A város híres hangos és színes forgatagáról, főtere a Jamaa el Fna a hennafestők, mesemondók, mutatványosok, kígyóbűvölők és majomidomárok elképesztő forgataga. A túrák szerelmeseinek ott a festői Atlasz-hegység, akik pedig inkább a tengerparton szeretnek ejtőzni, ott az Atlanti-óceán. S, ha már Marokkóban járunk mindenképp érdemes ellátogatni Essaouira, Adagir, vagy épp Casablanca városába.

 

2. Malajzia

Az ősz beköszöntével Malajziában véget ér a monszun időszaka, így ilyenkor érdemes igazán ott turistáskodni. Malajzia melegen ajánlott azoknak az utazóknak, akik különösen élvezik a változatosságot. Az országban kiválóan megférnek egymás mellett a különféle kultúrák, vallások, és kulináris élvezetek, csak úgy, mint a termékeny síkságok és az égig emelkedő hegycsúcsok. Kedvünkre bóklászhatunk a szigetvilág mesebeli dzsungeleiben, vagy a homokos parton, de, ha egy kis pezsgésre vágyunk ne hagyjuk, a folyton nyüzsgő metropoliszt, a fővárost, Kuala Lumpurt.

 

3. Izland

Az északi tájak kedvelői jobb, ha tudják: ha ősz, irány Izland! A szigetország ugyanis ez idő tájt veszi elő legturistabarátabb arcát. Persze, meleg ekkor sem lesz, de az ősz pl. a különféle fesztiválok időszaka, és ilyenkor jó eséllyel pillanthatjuk meg a tündöklő sarki fényt. Reykjavík, Izland fővárosa, a világ legészakibb fővárosa, szintén kihagyhatatlan, nevének jelentése “füstös öböl”, ami a környék hőforrásaira utal.

 

4. Toszkána

Ha első alkalommal indulsz Toszkánába, a legfontosabb dolog, amit még indulás előtt tudnod kell, hogy minél többet látsz, annál inkább visszavágysz majd erre a vidékre. Az elképesztően sok látnivaló (Firenze, Pisa, Siena, Chianti borvidék) miatt így elsőre nehéz lehet a választás, de fontos, hogy úgy alakítsd az utazást, hogy sok szabadidőt hagyj arra, hogy csak sétálgass, magadba szippantsd a toszkán életérzést. Ugyanis a történelmi látnivalókon és a csodás tájon túl Toszkána fő vonzereje azokban a pillanatokban rejlik, amiket nem lehet előre megtervezni, csak jönnek és megragadnak.

 

5. Új-Zéland

Új-Zéland azon kevés országok közé tartozik, ahol elképesztően változatos tájkép tárulhat a szemünk elé, relatíve kis területen belül. Előfordulhat, hogy a reggelt a kősivatagban kezdjük, délután az óceánba csobbanunk, vagy épp szörfözünk a hullámokon. Míg másnap mindezt egy esőerdei vagy hegyi túrával folytatjuk. Ez a táj egyszerűen lenyűgöző, nem véletlenül választotta Peter Jackson rendező A Gyűrűk Ura forgatási helyszínéül.

 

6. India

Ez a hatalmas ország ad otthont az emberiség egyhetedének. Az európai turista számára az indiai kaotikus hétköznapok igazi kultúrsokkot jelentenek majd. Homlokegyenest más kultúra, szokások, étkezési szabályok és életkörülmények, viszont, ha valaki eljut ide annak garantáltan éltre szóló élményben lesz része. S, hogy miért épp ősszel? Ekkor tarják, az ún. Diwali fesztivált, ami nem más, mint a Fény Ünnepe, mely az indiai újév kezdetét jelenti, s ilyenkor az egész ország ünnepi díszbe öltözik, hogy így búcsúztassa a sötétséget.

 

Forrás: Popsugar

Lead: Instagram