Most szól:
Vezeti:
2018.10.04 Csütörtök . 10:41

Szupermodell napló - hol és hogyan fedezték fel a legnagyobbakat?

Tudni illik a legnagyobb topmodellek is elkezdték valahol, kit egy szupermarketben, kit az interneten fedeztek fel.

Éppen zajlanak a legnagyobb divatbemutatók, és csak azt látjuk, hogy szuperebbnél szuperebb modellek magabiztosan végigvonulnak a kifutón. De abba nem gondolunk bele, hogy őket is felfedezték egyszer, hiszen senki sem a csúcson robban be.

Összeszedtünk néhány már befutott modellt, és elmeséljük, hogyan indult be a karrierjük.

1. Naomi Campbell

Ha egy nagy modellt kell mondania az embernek, akkor Kate Moss mellett valószínűleg Naomi Campbellt vágják rá a legtöbben. Minden idők egyik legismertebb modelljét 15 évesen fedezte fel Beth Boldt ügynök. "Egy hölgy odajött hozzám, hogy gondoltam-e már arra, hogy modellkedjek. Nagyon meglepődtem. Akkor még iskolába jártam, és anyukám azt szerette volna, hogyha először megcsinálom a vizsgáimat és utána csinálok bármi mást. Így titokban mentem el Beth-hez, aki elválasztotta középen a hajam, kisminkelt és csinált rólam néhány fekete-fehér fotót. Itt kezdődött minden."

 

2. Gisele Bündchen

Gisele épp Sao Paoloban shoppingolt, amikor rátalált a szerencse. A hosszú ideig a legjobban kereső modellek listáját vezető szupermodell elképesztő fiatalon, 14 évesen vonult először kifutón. Onnantól nem volt megállás, karriere kizárólag csak felfelé ívelt. A most 38 éves modell azóta két csodás gyermek édesanyja, sőt könyvet is írt és filmben is szerepelt már.

View this post on Instagram

Nova campanha da Arezzo🌴🌊✨

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

 

3. Gigi Hadid

Gigi Hadid még csak 23 éves, de máris a legnagyobb modellek között emlegetik. Karrierje 2 (!!!) éves korában kezdődött, amikor az egyik legnagyobb márka felkérte édesanyját, a korábbi modellt Yolanda Hadidot, hogy a kis Gigi legyen a kampány arca. A Hadid család számára nem ismeretelen terület a modellpálya, hiszen Yolanda és Gigi mellett, Bella és Anwar Hadid is rendszeresen ostromolja a kifutókat.

 

4. Karlie Kloss

A Victoria's Secret angyalának karrierje 13 évesen kezdődött, amikor felfedezték egy plázában, s elmondása szerint, előtte még repülőgépen sem ült. Karlie elképesztő magasságával (188cm) azonnal a kifutók kedvence lett, mindenhol felvonult már, ahol csak lehetett. Emelett rendkívül okos is, a számítógépek kimondottan érdeklik.

View this post on Instagram

à bientôt

A post shared by Karlie Kloss (@karliekloss) on

 

5. Kate Moss

A törékeny Kate karrierje irónikus módon egy repülőtéren kezdődött, méghozzá New Yorkban, amikor is édesapjával Angliába készültek repülni. A 14 éves lányt ott fedezte fel egy ügynök, s onnantól a repülőgépek jelentették neki a mindennapokat. Rengeteg helyre hívták világszerte, a legnagyobb kampányok arca lett a szőkeség. Mostanra saját modellügynöksége van, ahova csak úgy záporoznak a tehetségek.

 

6. Cara Delevingne

A dús szemöldökéről elhíresült modell karrierje is egészen érdekesen kezdődött. 5 éves kora óta volt barátnője annak a Genevieve Garnernek, akinek édesapja egy híres modellügynökséget vezetett. "Korábban soha nem gondoltam a modellkedésre, egyszer csak megörtént" - mesélte Cara. A szőkeség hatalmas átalakulásokra képes, van hogy hosszú szőke hajjal, de van hogy tüsi ezüst hajjal láthatjuk. Delevingne egyébként a mozivásznon is felbukkant már (Valerian és az ezer bolygó városa, Suicide Squad).

 

7. Winnie Harlow

Az egészen különleges modellt még Tyra Banks fedezte fel az Instagramon, amikor a Topmodell leszekbe keresett érdekes lányokat. Winnienek egyébként vitiligója van, ami a bőr tartós, pigmenthiányos foltokkal járó rendellenességét jelenti. Harlow azóta a legnagyobb divatházaknak dolgozik, és szinte minden divathéten ott van.

 

8. Candice Swanepoel

Elsőre ha ránéz az ember Candice-re, azt gondolhatja, hogy valamely észak-európai országból, Dániából, Svédországból vagy éppen Finnországból származik. Szőke haj, égig érő magasság, gyönyörű arc. Ennek ellenére Swanepoel Dél-Afrikában született. A modellt 16 éves korában fedezték fel vásárlás közben, azóta pedig nem volt megállás a karrierjét illetően.

 

9. Doutzen Kroes

A most 33 éves modell 18 éves korában gondolt egyet, és néhány fotóját körbeküldte modellügynökségeknek, hogy némi extra pénzre tegyen szert. "Extra fiatalnak éreztem magam, a new-yorki utam előtt csupán egyszer voltam más városban, Amszterdamban, ami hatalmas kaland volt számomra." Doutzen azóta két csodás gyermek anyukája, és a Vicotoria's Secret kifutóját is megjárta már.

View this post on Instagram

#NYFW #streetsyle @ketevan1

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen) on

 

10. Miranda Kerr

Orlando Bloom exfelesége talán tündéri arcáról híresült el a legjobban. A divatházak imádják, hiszen süt róla a kedvesség. Mirandat 13 éves korában fedezték fel, amikor megnyert egy modellversenyt. Ezt követően Brisbanebe költözött, hogy befejezze az iskolát és elkezdje a modellkedést. Természetesen ő is megfordult már a Victoria's Secret kifutóján, és két csodálatos gyermeket is világra hozott.

 

Forrás: Harpersbazaar

Lead: Getty Images