Most szól:
Vezeti:
2018.12.24 Hétfő . 05:00

Így legyen zökkenőmentes a karácsony a párod szüleinél

Bátran kijelenthetjük, hogy a karácsony az év legszebb ünnepe, ám egyben az egyik legstresszesebb időszak. Sokszor már a decemberrel járó hideg miatt is elmegy a kedvünk, arról nem is beszélve, hogy mekkora fejtörést okoz az, hogy kinek mit vegyünk karácsonyra és hogy mennyi pénzünk marad majd a bevásárlás után.

Fel kell készülnünk azokra a rokonokra is, akik minden évben megkérdezik, hogy merre tart az életünk, és olyankor sajnos szembesülnünk kell az igazsággal. Észre sem vesszük, hogy mennyi stresszforrás ér bennünket már az előkészületek alatt is, majd eszünkbe jut a jövendőbeli anyósunktól kapott meghívás a karácsonyi vacsira és elkezdünk pánikolni.

Természetesen minden kapcsolatban mérföldkőnek számít, ha kedvesünk családja szeretettel vár minket az ünnepekkor, így érthető az első reakció.

Íme néhány tipp, hogyan legyél elragadó az első közös karácsony alkalmával!

1. Ne játszd meg magad!

Mivel még a párodnak sem kellett többnek mutatnod magadat azért, hogy beléd szeressen, a jó hír az, hogy a szüleinek sem kell megjátszanod magad. Meglehet, hogy első hangzásra ijesztőnek hangzik a meghívás, de ők is csak emberek.

Készülj fel, hogy te leszel a középpontba, és mindenki kérdésekkel fog bombázni. Viselkedj kedvesen és természetesen, próbálj érdekes válaszokat adni a szülőknek, és közben gondolj arra, hogy a legjobb benyomást akkor kelted, ha magadat adod.

Unsplash Unsplash

2. Készülj fel a kihallgatásra!

Mint ahogy te is, a szülők is ugyan úgy izgatottak az első közös karácsony gondolatától. A legjobb, ha a vacsora előtt elmentek egyet sétálni a barátoddal, és megbeszélitek, hogy mire számíts. Kérdezgesd egy kicsit a szüleiről, mérd fel a terepet a szereplés előtt.

Pexels Pexels

3. Mindenképp vigyél ajándékot, de ne túlozd el!

Nem, nem kell elárasztanod a barátod szüleit ajándékokkal. Ne ezzel próbáld meg elkápráztatni őket, hanem a személyiségeddel. Egy finom bor, csoki vagy akár a kedvenc könyved is megteszi.

Pexels Pexels

Forrás: Elite Daily

Lead: IMDb