Most szól:
Vezeti:
2018.10.30 Kedd . 12:53

Mi lett az egykori gyereksztárokkal?

Sokakat már kiskorukban megismert egy egész világ. Azóta azonban sok idő eltelt, lássuk ki mire vitte.

A hírnév bizony nem a kor függvénye, a gyakorlat pedig azt mutatja, sosem lehet elég korán kezdeni. Az Olsen ikrek például még csak totyogósok voltak, mikor megkapták első szerepüket. Drew Barrymore 6 éves volt, mikor világsztár lett az E.T. sztárjaként, a világ legfiatalabb Oscar-díjasa pedig Tatum O’neil, aki mindössze 10 éves volt, mikor megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó szobrocskát.

A gyereksztárok témája igencsak megosztó, hiszen nagyon szélsőséges példákat találunk arra, miként is hathat a korán jött sztárság egy még kiforratlan személyiségre. Egyfelől ott vannak a negatív példák, mint mondjuk Lindsay Lohan, vagy Michael Jackson, akik nem tudták kezelni a sikerrel jött hírnevet, túlságosan hamar kellett felnőniük, a gyermekkor hiánya pedig örökre rányomta bélyegét az életükre. Viszont meg kell említeni azt is, hogy nem feltétlen kell, hogy ez így történjen. Vannak példák arra is, hogy miként lehet a gyereksztárságot igenis jól kihasználni és egyfajta ugródeszkaként használni. Ott van pl. Ryan Gosling, Justin Timberlake, vagy épp Natalie Portman, akik már gyermekként megízlelhették a siker és a csillogás ízét, de mégis sikerült életüket és karrierjüket egyenesben tartani. Valószínűleg rendelkezésükre állt egy olyan szerető, támogató közeg (pl. a család), akik segítségével elkerülhető volt a mélyrepülés.

Így néznek ki ma, az egykori gyereksztárok:

Dylan és Cole Sprouse

A Sprouse ikreket az Apafej című filmben ismerte meg a nagyvilág, ahol felváltva alakították a kis Julien-t. Később együtt szerepeltek a Zack és Cody című sorozatban. Ma is színészként tevékenykednek. Dylan pedig legutóbb azzal került ismét rivaldafénybe, hogy mint kiderült barátnője a magyar szupermodell, Palvin Barbara.

 

 

Angus T Jones

A most 25 éves Angus-t a Két pasi -meg egy kicsi című sorozatban vált világhírűvé, mindössze 10 évesen. Angus 12 évadon át alakította Jake Harper-t. Még tartott a széria mikor kikerült egy olyan videó a világhálóra, ahol Jones különféle vallási kijelentések mellett élesen bírálta épp azt a sorozatot, mely sztárrá tette őt. Ezt követően Jake szerepét a minimálisra csökkentették, a Két pasi meg egy kicsi befejezte után pedig nem kapkodtak két kézzel a fiatal színész után, aki vissza is vonult a nagy nyilvánosság elől.

 

Freddie Highmore

Freddie Highmore volt a 2000-es évek egyik legismertebb gyerekszínésze. Olyan filmekben láthattuk őt, mint az Én, Pán Péter, a Charlie és a csokigyár és A Spiderwick krónikák. 2013 óta sorozatokban láthatjuk őt, szerepelt a Bates Motel – Psycho a kezdetektől című dráma-thrillersorozatban. 2017-ben pedig a Dr. Murphy című sorozat főszereplője lett, amiért tavaly egy Golden Globe jelölést is bezsebelt.

 

 

Elle Fanning

Elle Fanning, szintén híres nővére, Dakota négy évvel fiatalabb testvére. Elle és Dakota is korán kezdték a színészkedést, Elle mindössze 3 éves volt, mikor megkapta első filmszerepét. Ezt követően pedig sorra jöttek a szerepek, Elle-t láthattuk a Benjamin Button különös élete, vagy épp Az igazi kaland című filmben, egy ideje pedig már kifejezetten felnőtt szerepekben tündököl, mint pl. a Neon démon, vagy a Csábítás.

 

Amandla Stenberg

A most 20 éves Amandla 14 évesen kapta első nagy szerepét, mikor eljátszhatta Rue-t a nagysikerű Éhezők viadalában, de már 4 éves korában modellkedett. A fiatal színésznő nagyon komolyan veszi karrierjét, jelenleg is egy New York-i színiiskola diákja. Legutóbb a Minden, minden című film főszereplőjeként láthattuk.

 

Millie Bobby Brown

Millie igazából mindig gyereksztár, hiszen még mindig csak 14 éves, de amit eddig elért, az igazán említésre méltó. Millie halláskárosdással született, ami idővel súlyosbodott és félfülére megsüketült. Ez azonban egy pillanatig sem hátráltatta abban, hogy színészkedni kezdjen. Első szerepét 9 évesen kapta az Once Upon a Time in Wonderland című sorozatban. 2015-ben epizódszereplőként feltűnt az NCIS, a Modern család és A Grace klinika című sorozatokban. 2016-tól pedig a nagysikerű Stranger Things szereplője, amiért még Emmy-díjra is jelölték. Első mozifilmes szerepét a 2019-ben érkező Godzilla folytatásában, a Godzilla: King of the Monsters című filmben kapta meg. Fiatalkora ellenére Millie igazi stílusikon, egy olyan lány, akire igenis érdemes odafigyelni.

 

Forrás: Brightside

Lead: Instagram