Most szól:
Vezeti:
2018.12.22 Szombat . 05:00

Különleges karácsonyi menük a világ minden tájáról

Lássuk, hogy mit esznek ilyenkor más országokban!

Halászlé, töltött káposzta, bejgli. Ezekről az ételekről mindenkinek a karácsony jut az eszébe, de ne felejtsük el, hogy ilyenkor minden nemzetnek megvannak a tipikus ünnepi fogásai. Vajon hol eszik a legfinomabb ételeket karácsonykor? Lássuk!

Portugália

Portugáliában a tradicionális karácsonyi ételt Consoadanak nevezik. Ez a különleges név halat, főtt krumplit, főtt tojást, hagymát és káposztát tartalmaz, amit szokás szerint leöntenek jó sok oliva olajjal.

 

Lengyelország

Lengyelországban az ünnepi asztalra ilyenkor céklaleves kerül.

 

Finnország

Finnországban rengeteg halat esznek, általában krumplival, és a legtöbben biztosan elkészítik ezt a furcsa kinézetű ételt, amit úgy hívnak hogy lanttulaatikko, ami leginkább egy ragúhoz hasonlít. Nagyon szeretik a forralt borhoz hasonló glögi nevezetű italt is.

 

Jamaica

A világ másik végén, tőlünk nagyon messze, rizses babot esznek köretnek sonkával, de nagy népszerűségnek örvend ilyenkor a kecske és a csirke is.

 

Svédország

Svédországban karácsonykor is előszeretettel fogyasztják a húsgolyót, de találhatunk kolbászt, sonkát és heringet is az asztalon.

 

A felsorolt ételek alapján mindenki eldöntheti, hogy idén lecserélné-e a töltött káposztát egy másik nemzet ételére vagy pedig marad a hagyományoknál. Az itt látott karácsonyi menük alapján elmondhatjuk, hogy nincs is olyan rossz dolgunk az ünnepek alatt.

Forrás: Buzzfeed