Most szól:
Vezeti:
2018.12.19 Szerda . 05:00

Útleveleket elő! Mutatjuk a legtutibb 2019-es úticélokat

Hamarosan itt az új év, ideje új országokat felfedezni!

Nem sikerült még eldönteni hova utazz a jövő esztendőben? Adunk most néhány remek tippet erre az esetre. Új helyeket felfedezni mindig csodálatos érzés, így a legjobb dolog, amire az ember a pénzét költheti, az az utazás.

Legyen az a szomszédos ország, vagy éppen a messzi Ausztrália, mindenben meg lehet találni a maga szépségét. Az biztos ugyanis, hogy bárhova is utazz, szép dolgokat fogsz látni. Az pedig csak rajtad múlik, mennyire nyitod ki a szemed és fedezed fel az idegen kultúrát.

Most pedig elég a beszédből, beszéljenek helyettünk inkább a képek!

1. Koppenhága, Dánia

Koppenhága híres a remek konyhájáról, így nem érdemes anélkül hazatérni, hogy a street foodoktól nyüzsgő utcákat ne ettük volna végig. Monjduk ha év elején megy az ember, a nagykabátot ne hagyja itthon!

 

2. Mexikóváros, Mexikó

A város épp kulturális reneszánszát éli. Mexikóvárosban van a világon a második legtöbb múzeum, melyek vasárnaponként ingyenesen látogathatók, ami azért elég nagy királyság. A Museo Nacional de Antropologia az internetes elmondások szerint lenyűgöző. Nincs közel, de megéri megnézni!

 

3. Dakar, Szenegál

Sokaknak a Dakar szó hallatán egyből az újévi autós verseny jut az eszébe, s az már kevesebbenek, hogy mesés üdülőparadicsom az afrikai város. A nyüzsgő éjszakai élet, a lenyűgöző tegerpartok és az elképesztő sebességgel fejlődő város azonnal elrabolja a turisták szívét. Nem meglepő, hogy egyre többen keresik fel Dakart.

 

4. Zadar, Horvátország

Sokan mondják, hogy Horvátország annyira elcsépelt, és mindenki odajár... Na de ha egyszer annyira szép, hogy nem lehet megunni? Zadar egyszerűen elrabolja az ember szívét, ha egyszer ott jár. Az óvárosi tengerparti sétát pedig egyszerűen csak imádni lehet.

 

5. Kirgizisztán

Na, kezeket fel, ki gondolta volna, hogy ez az ázsiai ország benne lesz a TOP 10-es listánkban? Valószínűleg nem sokan. Hála isten még nem lepték el az országot a turisták, hiszen sokan nem tudják, hogy Kirgizisztán mennyire szép is tud lenni. Hegyvidéki tájai és különleges állatvilága miatt megéri felkeresni az országot 2019-ben, vagy bármikor máskor.

View this post on Instagram

Chatkal mountains, Kyrgyzstan 🇰🇬

A post shared by lunatic (@lunatic_alx) on

 

6. Jordánia

Ha sokat monopoly-ztál garantáltan ismerős lehet a Petra, mely hazánktól nem is annyira messze, Jordániában található. Az épület mesés romjai mellett láthatod még a Holt-tengert és az ország varázslatos vonulatait is. Remek úticél!

 

7. Indonézia

Ha 2019-ben nem is, de valamikor kötelező eltöltenie az embernek egy itthoni idő szerint téli hónapot a mesés Indonéziában. Több, mint 17 ezer szigetével Indonézia egy meditációs paradicsom, ahova az ember bezárkózhat az itthoni problémák elől. Emelett mesés tengerpartokkal és hegyvidéki tájakkal is rendelkezik, mely garantáltan elrabolja mindenki szívét.

 

8. Gudzsarát, India

Mahatma Gandhi szülővárosa amellett, hogy monumentális építészeti csodákat tartalmaz, mesés állatvilággal is elkápráztatja az odalátogatókat. Indonézia mellett, Gudzsarátban is nyugalomra lelhet az ember.

 

9. Normandia, Franciaország

Hangulatos falvak, álomszép tengerpart, lenyűgöző épületek, s még közel is van. Kell ennél több? Aki szereti a tengeri herkentyűket, ki ne hagyja Normandiát!

 

10. Albânia

Sokan elfelejtik a nagy nyaralások szervezése közepette, hogy Horvátország, Olaszország, Bulgária és Spanyolország mellett Európának van egy csodálatos Albániája is. A strandok szépsége, a gasztronómiai élmény, és a történelmi épületek egy pillanat elrabolják az ide látogatók szívét.

 

Reméljük sikerült szuper tippeket adnunk a jövő évi utazásokhoz, most pedig ideje visszahangolódni az ünnepekre!

Forrás: Popsugar

Lead: Instagram