Most szól:
Vezeti:
2018.12.20 Csütörtök . 05:00

5+1 meglepő tény a legismertebb karácsonyi filmekről

A karácsonyi slágerfilmek sajátossága általában az, hogy az érzelmeinkre kívánnak hatni, gyorsan eljutnak a szívünkhöz, ám az ötödik hatodik karácsony után már könnyen lehet, hogy a könyökünkön jönnek ki.

Bár az is igaz, hogy ezek a filmek egész egyszerűen hozzátartoznak az ünnephez csak úgy, mint a szaloncukor, vagy a forralt bor. Továbbá az is valószínűsíthető, hogy többszöri megnézést követően olyan dolgokon is megakadhat a szemünk, amik elsőre esetleg elkerülték a figyelmünket.

Összegyűjtöttünk néhány olyan érdekességet, amik viszont csak a „legvájtfülűbb” filmrajongók tudhatnak. Íme, a lista!

1. Az Igazából szerelem történetéből eredetileg 10 különálló filmet akartak készíteni, de végül úgy döntöttek egybe gyúrják a szálakat. Emellett a filmben eredetileg a zsémbes igazgató, Harry szerepére Liam Neeson-t választották ki. Ám végül a szerepet Alan Rickman játszotta, Neeson pedig egy özvegy édesapát alakított.

via GIPHY

2. A Mi a manó című filmet Will Ferrel igazából nem akarta megcsinálni, csak a pénz kedvéért vállalta.

via GIPHY

3. Tim Burton-nek olyan magas láza volt, hogy hallucinációi voltak, mikor kitalálta a Karácsonyi lidércnyomás karaktereit.

via GIPHY

4. A Reszkessetek betörőkben Kevin rajzol egy haditervet, amin pontról pontra ábrázolja, hogyan fogja megvédeni otthonát és túljárni a két betörő eszén. Ezt a „tervrajzot” valójában a produkció egyik munkatársa rajzolta a bal kezével, hogy tényleg úgy tűnjön, mintha egy gyerek készítette volna.

via GIPHY

5. Három órába telt átalakítani Tim Allen-t átalakítani Télapuvá.

via GIPHY

6. Jim Carrey jelmeze a Grinch-ben jak szőrből készült. Sokáig egyébként az volt a terv, hogy Jim arcát egész egyszerűen zöldre festik, de végül egy speciális maszkot kellett viselnie, ami a színész elmondása szerint, olyan érzés volt, mintha élve eltemették volna.

via GIPHY

Forrás: Buzzfeed

Lead: IMDb