Most szól:
Vezeti:
2018.12.18 Kedd . 05:00

Praktikák, amik elűzhetik a reggeli szorongást

Iktasd be ezeket az apró gyakorlatokat az életbe és garantáltan jobban indulnak a napjaid!

Teendők hosszú sora fut végig a fejünkben a nap folyamán, s gyakran érezzük úgy, hogy sosem érünk a dolgaink végére. Stresszelünk a munka miatt, idegeskedünk, ha nem úgy alakul a hetünk, ahogyan elterveztük, így végül rosszul alhatunk, kimerülhetünk. Azonban már néhány apró reggeli rituálé bevezetése hatalmas változást hozhat az életünkbe. Vágjatok bele még ma: új hét/év, új kezdet!

1. Adj hálát

Amikor aggódsz valami miatt az életedben, nehéz pozitívnak lenni. Így nagyon fontos, hogy mikor reggel felkelsz, gondolj valamire, amiért hálás vagy. Ez lehet akár a családod, a kutyád, vagy a kényelmes zokni, amit viselsz. Bármilyen apró dolgot mondhatsz, ami hálával tölt el – ez a gyakorlat segít felismerni, mennyi jó dolog vesz körül az életben és pozitív érzéssel áraszt el.

2. Vegyél egy mély levegőt

Kutatások bizonyítják, hogy ha egy percig a lélegzetvételedre fókuszálsz, segít lelassítani az agyad és megnyugtatja az idegeidet. Amikor reggel azt érzed, hogy nagy nyomás van a mellkasodon próbáld ki a következőt: vegyél egy mély lélegzetet az orrodon, és számolj tízig, majd lélegezd ki a szádon tíz másodpercig. Ha kell, ismételd meg néhány alkalommal, a hatás azonnal észrevehető lesz.

3. Mozgás

Bizonyára nem szívesen kelünk fel reggel korábban edzeni, inkább előszeretettel nyomkodjuk a szundi gombot a telefonunkon és visszabújunk a meleg takarók közé. Pedig már csak pár perc edzés jelentős pozitív hatással van a szorongás és idegesség kezelésére. Vágjunk bele a reggeli tornába, sokkal jobban tudunk majd összpontosítani a nap folyamán.

4. Tűzz ki célokat

A teendőinket nem árt összegyűjteni, azonban sokszor épp ezek a végeláthatatlan listák még jobban stresszelnek minket, és azt se tudjuk, hol kezdjünk bele. Éppen ezért minden reggel egy fő célt tűzzünk csak ki magunk elé. Ha elvégezzük, jól érezzük magunkat, s ha emellett jut időnk még másra is, az már csak a hab a tortán!

Forrás: Popsugar

Lead: Unsplash