Most szól:
Vezeti:
2019.01.16 Szerda . 05:00

10 európai program, amit mindenképp próbálj ki a húszas éveidben (vagy az után)

Pár óra repüléssel vagy egy kicsit több autókázással mindegyik felsorolt város elérhető.

Kinek ne lenne egy utazási bakancslistája a vágyott helyeivel teleírva? New York, Indonézia, Ausztrália vagy Afrika? Garantáltan sokunk listáján szerepel. Azonban nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy Európában is mesés helyeket lássunk, sőt mi több, mesés programokon vegyünk részt. Vannak városok, amik híresek bizonyos dolgokról, mint például Amszterdam a tulipánról vagy Párizs az Eiffel-toronyról.

Hadd adjunk 10 fantasztikus programtippet, melyeket mindenképp próbáljatok ki vagy 2019-ben, vagy a húszas éveitekben vagy bármikor, amikor kedvetek tartja. Garantáltan nem fogtok unatkozni, bármelyiket is választjátok!

Készen álltok?

1. Sétálni a Szajna parton

Nem teljes egy bakancslista Párizs nélkül, s hogy ne legyünk annyira kiszámíthatóak nem azt írtuk, hogy megmászni az Eiffel-tornyot, hanem annál sokkal igalmasabbat, sétálni a Szajna partján. Tavasszal, amikor csiripelnek a madarak, amikor minden sarkon egy kiülőt találunk, s amikor a lemenő nap fényében felgyúlnak az Eiffel-torony fényei... Hát lehetne ennél jobb ajánlattal kezdeni a listát?

View this post on Instagram

📷 Olympus OM2n #seine #paris

A post shared by Arthur Meissirel (@arthur_meissirel) on

 

2. Fürdeni egy budapesti gyógyfürdőben

Mondhatnánk azt, hogy elfogultak vagyunk, de ezt bizony egy külföldi oldal ajánlásából szedtük. Állításuk szerint Budapest a számos gyönyörű épülete és a mesés Budai Vár mellett jócskán bővelkedik gyógyfürdőben is, mellyel egy percig sem szeretnénk vitába szállni. Annyi mesés fürdő van a fővárosban, hogy csak győzzön választani az ember.

 

3. Megnézni a sarki fényt Izlandon

Ugyan számos északi országból lehet látni a sarki fényt, azonban a legtökéletesebb helyszín egyértelműen Izland mesés világa. November végétől egészen februárig gyönyörködhetünk a csodában, így érdemes akkorra foglalni repülőjegyet.

 

4. Provence-ban levendulát szedni

Júniustól augusztusig virágzik a levendula Provence-ban, így aki lilában szeretné látni a világot, akkor látogassa meg a dél-francia történelmi régiót. Ez tipikusan az a helyszín, ami autóval is simán megközelíthető, s útközben még több, remek városban is meg tudunk állni szétnézni. Ilyen lehet például Velence, Verona, Milánó vagy Torinó.

 

5. Mulatni egy nagyot a müncheni Oktoberfesten

Tipikus "must have" darab, ami nem hiányozhat az európai programok bakancslistájáról. Nem meglepő módon a német fesztivált szeptember végétől október elejéig rendezik meg, így érdemes akkorra már most szabadságot kérned. Amilyen hangulatot ott kapsz, azt garantáltan semmilyen más sörfesztiválon nem tudják utánozni.

 

6. Relaxálni az észt Saaremaa szigetén

Saaremaa Észtroszág legnagyobb szigete, mely a Balti-tengeren fekszik. Híres friss levegőjéről, fenyőerdeiről és egy bizonyos alkoholos italról. Ha kalandvágyó vagy, még meteorit krátereket is felfedezhetsz!

View this post on Instagram

Saaremaa ❤️ #teemevideo #saaremaa

A post shared by TEEMEVIDEO (@teemevideo) on

 

7. Tulipánokat szaglászni Amszterdamban

Szintén egy kötelező bakancslistás európai város. A holland főváros természetesen tulipán virágzás idején, március végétől május elejéig a legnépszerűbb, de más hónapokban sem lehet okunk panaszra. Híres még mesés múzeumairól, csatornáiról és lenyűgöző épületeiről is. Kihagyhatatlan!

 

8. Enni egy olasz fagylaltot

Teljesen mindegy hol, mikor és milyen ízűt, de olasz fagylaltot ennie kell az embernek, főleg ha Olaszországban jár. Ha kicsit megunod a tésztát és a pizzát, egyél egy kis fagyit, majd megint egy kis tésztát és pizzát, majd ismét térj vissza a fagyihoz és így tovább. Hidd el nem fogod megbánni.

 

9. Táncolni a salzburgi Mirabell Gardenben

Ausztria mondhatni egyik legszebb városában, Salzburgban kihagyhatatlan látványosság a Mirabell-kastély és kert. A látvány önmagában is pazar, azonban a kertben gyakran felcsendül a "Do-Re-Mi" című dal, melyet az ég világon mindenki ismer. Ekkor ha pár lépésre is, de kötelező táncra perdülnie az embernek.

View this post on Instagram

I must have done something good! 🎶 #ad

A post shared by Cara Wood (@carawoodx91) on

 

10. Megmászni a Vezúvot

S amellett, hogy megmássza az ember, belátja róla a tőle 9 kilométerre lévő mesés Nápolyt is. A legjobb időpont itt is a tavasz, akkor még nincs nagyon meleg, de a fák már színesbe borulnak és gyönyörű látvány tárul az ember elé a túra végén.

 

Reméljük kedvet kaptatok az utazáshoz, és legalább az egyik programot megvalósítjátok idén vagy bármikor máskor.

Forrás: Popsugar

Lead: Unsplash