Most szól:
Vezeti:
2019.01.09 Szerda . 12:23

Jéghideg víz, egy szál fürdőruha és egy bátor vállalkozó - ez a wim hof metódus, ismerd meg te is!

Az M2 Petőfi TV riportere, Stumpf Kata kipróbálta azt, amit tapaszalt hozzáértő nélkül senki ne kíséreljen meg!

Ismert egy Wim Hof névre hallgató jégember, aki annyira elképesztő dolgokat vitt már véghez, hogy egy metódust is elneveztek róla. A kutatók általában úgy vélekednek, hogy a testünk immunválasza nem kontrollálható. Ez azért is veszélyes, mert ha a szervezetünk immunválasza túl erős, akkor autoimmun betegségek alakulhatnak ki. Néhány évvel ezelőtt azonban ismertté vált egy olyan módszer, melynek segítségével természetes úton befolyásolhatjuk testünk immunválaszát. Holland kutatók szerint a meditáció, a légzéstechnika és a jeges fürdő együttes alkalmazása aktiválja a szervezet vegetatív idegrendszerét, ezzel együtt pedig csökkenti az immunválasz mértékét. Élő példa erre Wim Hof, a jégember, akiről az egész metódust elnevezték.

3333

Szakértő jelenléte nélkül szigorúan tilos, sőt életveszélyes jeges vízben merülni, azonban az M2 Petőfi TV riportere, Stumpf Kata egy rövid felkészítést és gyakorlást követően megpróbálta megkísérelni a lehetetlent: 4 fokban, szakadó hóesésben egy szál fürdőruhában belemerülni egy erdei tóba. Segítségére volt Hári Richárd személyi edző, coach, vegán étterem vezető, színész, aki rendszeresen alkalmazza ezt a kegyetlennek tűnő gyakorlatot.

A kedd esti Én vagyok itt!-ben az erről készült anyagot is láthattátok, aki viszont lemaradt volna róla, ő itt vissza tudja nézni és azt is megtudhatja, hogy Katának végül sikerült-e belemerészkednie a vízbe.