Most szól:
Vezeti:
2019.01.10 Csütörtök . 21:36

Brian May csalódott a Bohém Rapszódia BAFTA jelöléseit illetően

A Queen legendás gitárosa szerint a filmnek kijárt volna még egy jelölés.

2018-ban kétségkívül a Bohém Rapszódia hatalmasat szólt a mozikban. A közönség azonnal keblére ölelte a legendás Queen zenekart és annak frontemberét, Freddie Mercury-t bemutató filmet. A szakmai kritikák ellenére pedig nem régiben a díjeső is beindult, hiszen az Oscar előszobájának is tartott Golden Globe díjátadón díjazták a Freddie-t alakító Rami Malek-et és maga a film győzedelmeskedett.

 

Azonban mielőtt ráfordulnánk a célegyenesre, azaz az Oscarra, van még egy európai megálló, ez a BAFTA. A rangos díjátadón a Brit Film- és Televíziós Akadémia állítja fel a jelölteket és választja ki a győzteseket. Nem rég ki is hirdették a jelöltek hivatalos listáját, mellyel kapcsolatban a Queen ikonikus gitárosa, Brian May csalódottságát osztotta meg.

 

A film egyébként számos, egész pontosan hét jelölést kapott. Jelölték a legjobb brit film, a legjobb fényképezés, a legjobb vágás, a legjobb kosztüm, a legjobb smink/haj, a legjobb hang kategóriákban, valamint a főszereplő Rami Malek is behúzhat egy újabb jelölést alakítása miatt. Brian May azért maradt kissé szomorú, mert szerinte a film megérdemelte volna, hogy a legjobb film kategóriában is ringbe szállhasson a díjért.

 

Emellett hangot adott csalódottságának, hogy a Mary Austin-t alakító Lucy Boynton-t sem jelölték, a filmet pedig kihagyták a legjobb vizuális effektek kategóriából is. Mindezt persze a tőle megszokott rendkívül udvarias és szerény stílusban, de keményen tette, ezt írta Instagram oldalán: „Azt hiszem vannak, akik nem értik mit vitt véghez ez a csapat. Persze nincsenek robbanások, vagy űrrakéták, de újraépíteni a 1985-ös Wembley Stadiont hatalmas diadal. Előre látom, ahogy az emberek mondják: nem jelölték a Bohém Rapszódiát a legjobb filmre...fura. Mindenesetre ez a jelölőbizottságot minősíti, nem a filmet. Szerintem a közönség már kifejezte a véleményét.”

Más szóval Brian May-nek már minden kell. Mintha csak azt mondaná: I Want It All.

Queen - I Want It All (Official Video)
make funny GIFs like this at MakeaGif

Forrás: Digitalspy

Lead: Instagram