Most szól:
Vezeti:
2019.01.13 Vasárnap . 05:00

Egy mókus története, ami a legkeményebb szívet is meglágyítja

Elképesztően kedves kis történet, egyenesen a Dél-afrikai Köztársaságból.

Az általánosan elfogadott tény, hogy háziállatként vagy kutya vagy macska (manapság pluszban még mini malac). Természetesen akinek kertes háza van, esetleg gazdaságot üzemeltet, gyakoriak a csirkék, tyúkok, kecskék, tehenek, birkák is, azonban az, hogy valaki egy mókust nevelgessen az otthonában, az nem mindennapos.

Adott 2016. október 6-a, amikor is Simone Serfontein sétált a kertjében, és meglátott egy elképesztően pici, kopasz valamit a földön. Közelebb hajolt, és meglátta, hogy egy újszülött mókus fekszik a földön, aki kiesett az otthonából, az anyukáját pedig elveszítette. A kis állat teljesen ki volt hűlve, ezért Simone úgy döntött, hogy beviszi magával a házba, hogy nehogy elpusztuljon a kis állat. Simogatta, szeretgette, minden órában, még éjszakánként is ette az állatot, s elnevezte Dingetjie-nek.

 

Három hónap elteltével az állat még mindig Simone-val volt, s úgy összebarátkoztak, hogy már egy ágyban is aludtak. "Készítettem neki egy kis szobát, kibéleltem takaróval egy cipősdobozt, hogy olyasmi legyen, mint ahol eredetileg fel kellene nőnie, azonban Dingetjie mindig bejött mellém az ágyba aludni" - mondta a gazdi.

 

A lány is tudta, hogy előbb utóbb el kell engednie a mókust, aki a természetben érzi jól magát. Ezt meg is próbálta, azonban mindannyiszor visszajött az állat a megmentőjéhez. Három éjszakát aludt csupán a vadonban, de reggelre mindig hazatért. Amikor a kis mókus várandós lett, akkor sem az erdőben szerette volna világra hozni picinyét, hanem Simone otthonában. A lány mindent előkészített, azonban a kicsi sajnos nem élte túl a szülést.

 

Amikor másodjára lett várandós az állat, ugyan megszülte gyermekét, de a kicsi Tinkie néhány hónap után elment. Mivel jó ideig együtt éltek "hármasban", így Simone elképesztően szomorú volt, mikor az állat távozott.

 

 

Ezt követően Dingetjie ismét várandós lett, és hála az égnek, a kicsit épségben világra hozta, és a család azóta is boldogan él együtt, hármasban. Együtt szoktak menni kirándulni, a két mókus teljesen a beltéri élethez szokott. Simone pedig imád velük élni, íme néhány fotó a boldog családról.

View this post on Instagram

😘😘😘

A post shared by Dingetjie the Squirrel (@dingetjiethesquirrel) on

 

View this post on Instagram

Just Chilling today🌸

A post shared by Dingetjie the Squirrel (@dingetjiethesquirrel) on

 

 

Forrás: Boredpanda

Lead: Instagram