Most szól:
Vezeti:
2019.01.17 Csütörtök . 05:00

Egy gyümölcs, ami nem árt, ha mindig van otthon

Végre egy gyümölcs, ami nem csak az egészségünknek jó!

A citromról szinte csak jó dolgokat lehet hallani és ez most sem lesz másképp. Ez a tenyérnyi gyümölcs nem csak egészséges, de még a ház körül is segít neked, ha takarításra kerül sor.

Nézzük most meg a citrom hasznos és szokatlan felhasználásait, hiszen itt az ideje, hogy egy teljesen új fényben tekintsünk erre a gyümölcsre!

Univerzális tisztítószer

Hámozzunk meg egy citromot majd egy tálban öntsünk hozzá 150 ml ecetet, majd hagyjuk állni éjszakára. Másnap adjunk a keverékhez 150 ml vizet, majd öntsük egy üres palackba. Kész és van a természetes univerzális tisztítószer.

Fehérítő hatása van

Ahhoz, hogy a fehér ruhaneműt még fehérebbé varázsoljunk, áztassuk citromlé és szódakeverékben a ruhákat félórával a mosás előtt.

Fotó: Pexels Fotó: Pexels

Rendben tartja a manikűrt

Készítsünk egy fiatalító fürdőt a körmeinknek, hogy erősek és egészségesek legyenek. A recept nagyon egyszerű. A meleg vízbe cseppentsünk egy kicsi citromlevet.

Halványítja a szeplőket

Ez azoknak külön jó hír, akik nem szeretik magukon a szeplőiket. A citrom segít a nem kívánt szeplők illetve az életkorral járó foltok halványításában. Szeleteljünk fel egy citromot és finoman dörzsöljük végig az arcunkon.

Segít megszabadulni a szagos cipőktől

Hagyjuk a friss citromhéjakat a cipőben és egyik napról a másikban felszívja a kellemetlen szagokat.

Javítja az emésztést

Ajánlott inni reggel éhgyomorra egy pohár meleg citromos vizet kiegészítve egy pici mézzel, ez segíteni fog az emésztésen és az immunrendszer megerősítésében.

Fotó: Pexels Fotó: Pexels

Távol tartja a rovarokat

Öntsünk egy kis citromlevet az ablakpárkányra és az ajtókra, így a hangyák távol fognak maradni. A szúnyogokat úgy tudjuk kikerülni, ha egy félbevágott citromba szegfűszegeket helyezünk.

Forrás: Brightside

Lead: Pexels