Most szól:
Vezeti:
2019.01.21 Hétfő . 13:59

8 fontos részlet, amit tudnod kell a Trónok harca 8.évadáról

Áprilisban a sorozat az utolsó évaddal tér vissza.

A Trónok harca hetedik évada már jócskán a hátunk mögött van, s mióta hivatalosan kiderült, hogy a nyolcadik, azaz a befejező évad idén áprilisban érkezik, mondhatni már tényleg a célegyenesben vagyunk. Ezzel persze vészesen közeledik az a pillanat is, mikor könnyes búcsút kell intenünk Westeros világának, aminek megannyi izgalmas pillanatot köszönhettünk.

Na, de még a zsepik bekészítése előtt vegyük sorra, mit is várhatunk biztosa a sorozat finálétól!

1. Hány epizód lesz a 8. évadban?

Tavaly tavasszal robbant a hír, hogy a Trónok harca záróévada csupán 6 részből fog állni, ami persze általános felháborodást váltott ki. A készítők azzal igyekeznek csitítani a kedélyeket, hogy az egyes részek viszont kb. mozifilm hosszúságúak lesznek.

via GIPHY

2. Kik az új évad írói?

A 8. évad epizódjain négy író dolgozott. Egy-egy epizódot jegyez Dave Hill és Bryan Cogman, a többi négyet pedig a sorozat két agytrösztje, David Benioff és D.B. Weiss írta.

 

3. Hogy végződik a Trónok harca?

Egy interjúban Kit Harington elárulta, hogy a 8. évad mind eddiginél komplexebb és grandiózusabb lesz, annak ellenére, hogy a sztori fókusza egy szűkül, ahogy a szereplők is fogynak. „Hatalmas összegeket költöttünk viszonylag kevés epizódra, szóval a látvány elképesztő lesz. Kipróbáltunk új dolgokat, új technikákat. Minden téren feszegettük a határainkat.”- mondta Harington.

Azt persze, hogy történetileg, mit tartogat számunkra az évad, egyelőre hét pecsétes titok. A könyvek szerzője George R.R. Martin egy szóval úgy jellemezte a befejezést, hogy az „keserédes” lesz.

via GIPHY

4. Mennyibe került a 8. évad?

A hírek szerint a 8. évad egyes részére külön-külön 15 millió dollárt költöttek.

 

5. Lesznek új szereplők az utolsó szezonban?

Az HBO két új karakterre castingolt, ami a 8. évadot illeti. Az ő kilétükről annyit tudni, hogy kifejezetten fiatal színészeket kerestek, egyiküket egy 8-10 év közötti északi lány, a másikukat pedig egy erős, agilis lány szerepére.

via GIPHY

6. Milyen hosszúak lesznek az egyes részek?

Ha minden igaz, a 8. évad epizódja jócskán túl fogják lépni a 60 perces átlagos játékidőt, és a záró szezonban 80 perces vagy afölötti hosszúságú részekkel számolhatunk.

via GIPHY

7. Ki rendezi a 8. évadot?

A feladaton négy rendező osztozott. Miguel Sapochnik, David Nutter, és a show megálmodói David Benioff és D.B. Weiss.

 

8. Mikor lesz a premier?

Örökkévalóságnak tűnik még mindig a várakozás, de már hivatalos a premier, a friss és ropogós első résszel 2019. április 14-én 21 órakor érkezik.

Addig is pedig, íme a hivatalos teaser!

Forrás: Popsugar

Lead: Instagram