Most szól:
Vezeti:
2019.01.22 Kedd . 11:20

Budapesten forgatta legújabb klipjét a világhírű Foals zenekar

Egyre több világhírű produkció választja helyszínül Budapestet. Legyen szó zenéről vagy filmről, fővárosunk hódít a külföldiek körében.

A mostanra világhírnévre szert tevő és hazánkban is már koncertező Foals ismét visszanyúlt Magyarországhoz, ugyanis Budapesten forgatták legújabb, Exits című videoklipjüket. A banda 2019-ben két új albummal is megörvendezteti a rajongókat (Everything Not Saved Will Be Lost Part1/Part2), melyhez itt is az első beharangozó dal, a már korábban említett Exits.

View this post on Instagram

#Exits 📷 by Vito Sorino

A post shared by FOALS (@foals) on

 

A Foals eddigi jól megszokott ötös fogata tavaly sajnos négytagúra fogyott, ugyanis a basszusgitáros Walter Gervers 12 év után távozott a zenekarból. Az új lemez munkálatai már nélküle zajlottak. A Budapesten forgatott Exits a barcelonai Canada klipbrigádnak köszönethő, azon belül is a New Yorkban élő spanyol Albert Moya rendezőnek. A klipet alapvetően nem elég egyszer megnézni, hogy az ember megértse, kell neki két-három megtekintés az biztos (azt mellékesen megsúgjuk, hogy 6 és fél perces a felvétel, szóval egy fél órát nyugodtan rászánhat az, aki meg akarja érteni a történteket).

 

Főszerepben a Renoirból ismert, 27 éves Christa Théret, valamint a Trónok harcában befutott Isaac Hempstead-Wright látható. A klipben feltűnik többek között a Dózsa György úti zsinagóga, a Budapest Honvéd vívóterme, vagy a Hajógyári-sziget K-hídja is. Ami egyébként azért is érdekes, mert a zenekar korábban már fellépett a Sziget fesztiválon. Mondhatjuk azt is, hogy egy kicsit hazatért a banda.

Íme a klip, melyben egy kicsit gyönyörködhetünk Budapestben:

Forrás: MusicPress, OpenAir, NME

Lead: Getty Images