Most szól:
Vezeti:
2019.01.22 Kedd . 13:45

Zűrösen készült a Bohém Rapszódia- íme, néhány kulisszatitok

Rami Malek helyett kis haján más kapta a főszerepet.

A Bohém Rapszódia a 2018-as év egyik bombasikere lett. Óriási várakozás előzte meg a film mozikba kerülését, és szinte az egész világ visszafojtva várta, vajon képes lesz-e egy film visszaadni Freddie Mercury pótolhatatlan, karizmatikus személyiségét és a hamisítatlan Queen életérzést. Nos, minden szakmai kritika mellett, vagy annak ellenére a film hatalmasat szólt és a közönség lába az óta is azokat a legendás dallamokat dobolja. Időközben a díjeső is beindult, a film ugyanis Golden Globe-ot kapott, csak úgy, mint a rockisteni magasságokba emelkedő főszereplő, Rami Malek.

 

S, ha már a főszereplőnél járunk, sokáig egyáltalán nem volt biztos, ki is fogja alakítani Freddie Mercury-t. Tudni lehet, hogy a film a tervezéssel, a castinggal, a forgatással, mindennel együtt közel 10 évig készült. A folyamatok kezdeti fázisában sokan biztosra vették, hogy a Queen frontemberét és ezzel a film főszerepét a szarkasztikus, polgárpukkasztó Sacha Baron Cohen fogja játszani. Ez a felállás egyébként nagyjából 3 évig így is volt, de valahol 2014 környékén Baron Cohen kisétált a produkcióból.

View this post on Instagram

#Queen filmi için yıllardır çabalayan ve aslında #FreddieMercury rolünü canlandıracak ilk kişinin #SachaBaronCohen olduğunu biliyor muydunuz? İlk olarak 2010 yılında filmle haberler çıkmaya başladı ve konu sakız gibi uzadıkça uzadı. Peki neden olmadı öğrenmek ister misiniz? 🎬 İlk çıkan haberlerde, çekilecek film daha çok Freddie Mercury’nin hayatına, özellikle grubun şekillendiği yıllara ve Live Aid konserine odaklanacaktı. Yani bazı noktalardan #BohemianRhapsody ile benziyordu. 🎬 Sacha Baron Kohen, Freddie Mercury’i canlandırmak için aşırı hevesliydi ve projenin her anında aktif şekilde yer alıyordu. O dönem David Fincher, Tom Hooper gibi yönetmenler film için düşünülüyordu. 🎬 Fakat 2013 yılında Sacha Baron Cohen projeden ayrıldı. 🎬 Grubun gitaristi #BrianMay, Cohen’in filmde olmasının rahatsız edici olabileceğini, oyuncunun rolün altında kaybolabileceğini düşünmüş ama hikayenin bir de Cohen tarafı var. 🎬 Cohen de açıklamalarında grubun hayattaki üyelerinin filmin Freddie’ye odaklanması yerine tüm grubu anlatmasını, Freddie’nin özel hayatında yaşadığı çılgınlıkları daha tolere edilebilir düzeye çekilmesini istediklerini söyledi. 🎬 Borat ve Diktatör gibi filmlerle tanınan bir komedyenin Freddie’yi canlandırması filmin önüne geçecek diye korkmuşlardı muhtemelen. 🎬 Tabii bir de Sacha Baron Cohen’in boyunun 1.91 m olması durumu var. Her ne kadar yüz hatları Freddie Mercury’e çok benzese de, Mercury’nin boyu 1.77’ydi. Bunlar efektlerle halledebilirler de boyu 1.75 olan #RamiMalek daha inandırıcı durmuş olabilir. Bir de tabii Rami Malek daha genç. 🎬 Yine de birçok kişi için Sacha Baron Cohen Freddie Mercury’i oynayabilecek tek kişiydi. 🎬 Geçtiğimiz Pazar akşamı düzenlenen #GoldenGlobes ödüllerinde #RamiMalek #BohemianRhapsody’de canlandırdığı #FreddieMercury rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. O gece Sacha Baron Cohen de davetliler arasındaydı. Kim bilir neler hissetti ya nedense çok empati kurup üzüldüm. 📷: @sachabaroncohen Sizin bu konudaki fikriniz ne? . . . . . . . #trivia #cinema #movie #moviefacts #funfacts #bohemianrhapsody #bilmenizgerekenler #biliyormuydunuz #film #sinefil

A post shared by PopXSecret (@popxsecret) on

 

És, hogy miért döntött így? A színész és a produceri gárda nem tudtak dűlőre jutni a tekintetben, hogy milyen stílusú film készüljön. Míg Baron Cohen egy korhatáros, tabukat döntögető filmet képzelt el, addig a producerek, köztük a Queen ma is aktív tagjai, Brian May és Roger Taylor egy kissé visszafogottabb tisztelgést álmodtak meg zenésztársuk előtt, ami minden korosztály számára élvezhető lehet. Baron Cohen oda is szúrt egyet a zenekar gitárosának, szerinte: „Brian May fantasztikus zenész, de filmproducernek nem jó”, majd ki is szállt a Bohém Rapszódiából. Később May mindezt így kommentálta: „katasztrófa lett volna”, ha Baron Cohen játssza Freddie-t. Az ügyben a dobos, Roger Taylor is megszólalt, szerinte Baron cohen egész egyszerűen nem vette elég komolyan sem a filmet, sem magát Freddie Mercury személyét, és így szerep súlyát sem.

via GIPHY

A film egyik másik producere, Graham King most tisztázta, hogy hivatalos szerződést sosem kötöttek Sacha Baron Cohennel, bár tény, a neve valóban felmerült a film kezdeti fázisában. A szerepre egyetlen színészt szerződtettek hivatalosan, Rami Malek-et, akire a Mr. Robot című sorozatban figyeltek fel. Taylor így nyilatkozott róla: „Hála Istennek megtaláltuk őt. Rami egy remek ember-minden szempontból. Nagyon elhivatott, elképesztően kedves és tehetséges. Nála jobbat el sem tudtuk volna képzelni”.

 

A Bohém Rapszódiánál egyébként a rendező tekintetében is volt változtatás, annyi különbséggel, hogy itt már a forgatások közben cserélték le a rendező személyét. Menesztették a többek az X-men filmeket is jegyző Bryan Singert és Dexter Fletchert kérték fel, hogy fejezze be a filmet. A cserére sokáig úgy tudtuk, azért volt szükség, mert Rami Malek és Singer nem jól jöttek ki a közös munka során. Graham King azonban elárulta, azért volt szükség a változtatásra, mert Singer édesanyja időközben nagyon betegedett, így pedig nem tudott 100%-osan a munkára fókuszálni, a filmet viszont be kellett fejezni, tehát közös érdekből történt a csere.

 

A nehézségek ellenére a Bohém Rapszódia tovább folytatja hódító útját. A februári Oscar-gálán 4 jelölést is bezsebelt, többek közt ringbe száll a legjobb film kategóriában is, továbbá Rami Malek-et is jelölték a legjobb színésznek járó szobrocskára.

Forrás: NME

Lead: Instagram