Most szól:
Vezeti:
2019.01.23 Szerda . 10:27

Magyar induló a Bocuse d'Or világverseny legfiatalabb résztvevője

Pohner Ádám még alig múlt 25 éves, azonban olyan magabiztossággal mozog a konyhában, mint csak kevesen. Csapatával több, mint 1 éve a Bocuse d'Or megmérettetésre készülnek, s ez idő alatt keveseknek adott interjút, azonban az M2 Petőfi TV csapatával kivételt tett.

A Bocuse d'Or a világ mondhatni legrangosabb, kétévente megrendezendő szakácsversenye. A Paul Bocuse mesterszakácsról elnevezett megmérettetést minden második év januárjának végén rendezik meg a franciaországi Lyonban. Magyar versenyzőnek először 2013-ban sikerült bejutnia a döntőbe, Széll Tamás személyében, aki akkor a tizedik helyen végzett. 2016-ban Budapesten rendezték meg a Bocuse d'Or európai fordulóját, melyet ismét Széll Tamás nyert, ezzel kijutva ismét Lyonba, ám ezúttal már az előkelő negyedik helyezést érte el, plusz két különdíjjal is gazdagodott.

Budapest, 2018. február 8. Pohner Ádám, a Kistücsök étterem séfhelyettese (b) és segítője, Csillag Richard ünneplik győzelmüket a Bocuse d'Or magyar döntőjét követő eredményhirdetésen a Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2018. február 8-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán Budapest, 2018. február 8.
Pohner Ádám, a Kistücsök étterem séfhelyettese (b) és segítője, Csillag Richard ünneplik győzelmüket a Bocuse d'Or magyar döntőjét követő eredményhirdetésen a Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2018. február 8-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A mostani, január 29-30-i döntőben a mindösszesen 25 éves Pohner Ádám képviseli majd hazánkat, aki egy éves felkészülési időszakában csak nagyon keveseket engedett be konyhájába. A balatonszemesi Kistücsök étterem séfje az M2 Petőfi TV stábjával azonban kivételt tett. Ádám nagyon szereti a versenyhelyzetet, elmondása szerint ugyanis mindig képes megugrani benne a saját határait, ami folyamatosan motivációt biztosít számára.

Azt fontos tudni, hogy Ádám nem kizárólag egyedül csinál mindent, egy fantasztikus csapat áll mögötte, valamit egy tökéletes coach, Segal Viktor séf személyében.

Nézzétek meg hogy készül a "dream team" a megmérettetésre!