Most szól:
Vezeti:
2019.01.29 Kedd . 16:54

„Meg akarom nyerni az Eurovíziót” - interjú Kállay Saunders Andrással

Az énekest idén a The Middletonz frontembereként láthatjuk A Dal 2019 színpadán.

Kállay Saunders András már rutinos versenyzőnek számít, ha A Dalról van szó. Először 2012-ben vágott neki a versenynek I Love You című dalával, egy évvel később pedig a My Baby című szerzeménnyel már döntőbe jutott, ahol második helyezést ért el.

2014-ben ismét indult és tarolt. A Running című, a családon belüli erőszak szörnyűségét feldolgozó dal azóta is óriási sláger és kitörölhetetlen a közönség szívéből (és füléből). A koppenhágai döntőben Kállay Saunders és a Running képviselte hazánkat és ötödik helyezést ért el, mely Magyarország eddigi második legjobb eredménye, továbbá 143 pontot kapott, ami viszont a legtöbb, amennyit valaha magyar induló kapott az Eurovíziós Dalfesztiválon.

 

2016-ban ismét visszatért A Dalba, ezúttal zenekari frontemberként, a Kállay Saunders Band élén, Who We Are című dalukkal egészen a döntőig meneteltek. 2017-ben ismét ezzel a felállással indult, Seventeen című számukkal ismét döntősök lettek.

2019-ben újra feltűnt a dalmustra jelentkezői között, ezúttal ismét megújulva, a The Middletonz formációval nevezett. Daluk, a Roses sikerrel vette az első előválogató próbáját és egyenes ágon az elődöntőbe jutottak. Ez azt is jelenti, hogy Kállay Saunders történelmet írt, hiszen korábban előtte soha senkinek nem sikerült hat alkalommal is a TOP30-ba kerülnie.

Az énekes exkluzív interjúban mesélt nekünk A Dal 2019-ről, a The Middletonz-ról, és az Eurovízióval kapcsolatos álmairól.

Hatodjára sikerült bejutni A Dal TOP30 indulója közé, ami rekordnak számít. Mi gondolsz, mi lehet a siker titka?

„Nem tudom mi a titok, de amikor színpadra állok, próbálom magamat adni, próbálok kilógni a sorból, más lenni, mint a többiek, képileg, zeneileg, mindenhogy. Az a cél, hogyha a néző akár csak nézi, amit csinálok, akkor is érezzen valamit.”

 

Most a The Middletonz formációban láthatunk téged, Farshad oldalán. Milyen a közös munka?

„Jammelés alkalmával találkoztunk, szeretek odajárni improvizálni. Ott találkoztunk, ő rappelt, én énekeltem. Aztán elkezdtünk együtt is zenélni, kontaktot cseréltünk, és nem sokára elkezdtünk együtt dalokat is írni. Később együtt mentünk el Fehér Hollóhoz, ő készítette a Roses című dalunk zenei alapját."

Ez egy egyszeri közös munka, vagy egy hosszú távú együttműködés kezdete?

„Jelenleg is készül a lemezünk, ami reméljük áprilisra már ki is jöhet.”

Hamarosan A Dal 2019 elődöntőjében láthatunk titeket, terveztek valamilyen változtatást az előválogatóhoz képest?

„Alapvetően a zsűrinek tetszett a dal, dicsérték a vizuált, a ruhákat és magát a dalt is. Szinte csak pozitív visszajelzés érkezett. Így változtatást kifejezetten nem tervezünk, maximum annyiban, hogy szeretnénk még jobbak és jobbak lenni."

 

Lehet tudni rólad, hogy nem rég volt egy orr/arcüreg műtéted. Hol tart a felépülés?

„Igen, valóban volt egy orrműtétem. Az a helyzet, hogy még tart a gyógyulás, nem vagyok teljesen száz százalékos és még járnom kell orvoshoz.”

Egyszer már sikerült hatalmas sikert elérned az Eurovízión, hiszen a Running című daloddal 5. lettél a koppenhágai döntőben. Mit gondolsz megismételhető ez a siker? Mik az álmaid most a Roses-zal?

„Szeretném megnyerni az egész Eurovíziót. Azóta többször is bekerültem már, voltak sikereim. De most először érzem azt, mint a Running-nál. És ahogy látom a dalra való reakciókat, nagyon pozitívnak érzem, mind itthon, mind külföldön. Szóval igen, szeretném megnyerni.”

Ilyen volt a The Middletonz produkciója A Dal 2019 előválogatóján! A Roses-t pedig februártól már a Petőfi Rádióban is hallgathatjátok.

Kállay Saunders András épp január 28-án ünnepelte 34. születésnapját. Boldog születésnapot kívánunk neki innen is!

Lead: Instagram