Most szól:
Vezeti:
2019.02.01 Péntek . 17:32

A főszerepben: David Bowie- újabb sztárról készül életrajzi film

Már az is kiderült ki fogja alakítani a legendás énekest.

Igazi virágkorukat élik az életrajzi ihletésű filmek. Tavaly a legendás Queen dallamokra tomboltak a mozitermek, hiszen a Freddie Mercury élete nyomán készült Bohém Rapszódia eszméletlen nagy siker lett. Már az is biztos, hogy Céline Dion életét is filmvászonra viszik, mely a Power of Love címet fogja viselni. S, úgy tűnik nincs megállás, hiszen az ikonikus előadóművész, David Bowie életéből is filmet forgatnak.

 

 

A filmet Stardust címre keresztelték, és azt is tudni lehet, hogy nem fogja feldolgozni Bowie teljes élettörténetét, hanem főként karrierje kezdetére fókuszál majd. Ez időben nagyjából a 70-es évek eleje, mikor is Amerikába érkezett és megalkotta híres, extravagáns alteregóját, Ziggy Stardust-ot. Innen ered maga a cím is.

 
View this post on Instagram

💖

A post shared by David Bowie ★ (@somebowie) on

 

Ziggy Stardust előtt még nem látott olyat a zenei világ, hogy valaki ennyire képes legyen átformálni saját magát, hiszen Stardust nem csak egy külsőt, lángvörös hajat és arcfestést, vagy egy hangzást, hanem új személyiséget is jelentett. Ebből a nagyjából 1,5 éves időszakból származik leghíresebb albuma, a The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. Ezzel az alteregóval robbant be, ez vitte a csúcsra, pár évvel később viszont már szabadulni akart tőle. Onnantól fogva szinte minden új albumához új külső és alteregó tartozott, koncertjei pedig színházi előadásokhoz hasonlítottak. Így méltán érdemelte ki a „a pop kaméleonja” megnevezést.

via GIPHY

Bowie-t a vásznon a Lovesick című sorozat főszereplője, Johnny Flynn formálja majd meg, akit az Egyesült Királyiság egyik legtehetségesebb feltörekvő énekes-színészének tartanak. Mellette még Jena Malone, illetve a komikus Marc Maron is felbukkan majd a filmben, amit Gabriel Range rendez majd.

 

 

A premiert még egyelőre nem tűzték és van is némi zavar a háttérben. A hírek szerint ugyanis a sztár fia, Duncan Jones, aki egyébként maga is filmes, kifejezetten ellenzi a projektet, sőt a többi családtag sem adta áldását a dologra. Kíváncsiak vagyunk, mire sikerül jutni ilyen ellenszélben. Reméljük nem kell sokat várnunk, hogy mi sül ki belőle!

Forrás: NME

Lead: Instagram