Most szól:
Vezeti:
2019.02.11 Hétfő . 12:10

"A tisztelet a legfontosabb" - Karácsony János és felesége elárulta jó házasságuk titkát

Idén február 10-17-ig tart a házasság hete, ami mellett természetesen mi sem mehetünk el szó nélkül.

Az M2 Petőfi TV Én vagyok itt! című esti műsorában Karácsony János, az LGT együttes örökös tagja, és felesége Ruzsics Andrea próbálta átadni a jó házasság titkát. Két évvel ezelőtt ők voltak a házasság hetének ismert arcai, ami nem is meglepő, hiszen idén 30 éve, hogy boldogítják egymást. És ez tényleg így is van, hiszen ha rájuk néz az ember, és meghallgatja azt, amit és ahogyan egymásról mondanak, nincs is kérdésünk afelől, hogy amit tőlük hallunk, annak minden szava igaz.

A fiatal műsorvezető, Rókusfalvy Lili, aki 2 éve él boldog házasságban, megkérdezte Jánoséktól azt a teljesen egyszerű, ám annál fontosabb kérdést, hogy vajon mi is lehet jó házasság titka? A pár elmondta, hogy minden a kölcsönös tiszteleten alapul. Tanuljuk meg tisztelni a másikat, és elfogadni őt a múltjával együtt. Andrea például 23 évesen hagyta maga mögött a színpadot és a színészetet, amikor úgy döntött, hogy az a mértékű szeretet és szerelem amit ő érez, mindennél fontosabb. Minden jött magától, az új életkép, új vízió, és egy percig nem bánja azóta sem a döntését.

Az a kérdés is felvetődött, hogy ennyi idő után mégis hogyan lehet fenn tartani és jól működővé tenni egy házasságot? Az LGT örökös tagjának elmondása szerint fontos, hogy ne csak úgy hagyjuk a levegőben lógni a dolgokat, hanem dolgozzunk a "sikerért". A pár házasságának első 20 éve azzal telt, hogy kőkeményen dolgoztak azért, hogy a kapcsolatuk jól működjön. Mindenféle előképzettség nélkül vágtak bele a házasságba és a gyermeknevelésbe. Természetesen nekik is voltak rosszabb éveik, esetleges hullámvölgyeik, de elmondásuk szerint ez teljesen természetes, és enélkül nem házasság a házasság.

image4

Egy rendkívül jópofa és érdekes történetet is megosztottak Lilivel és a nézőkkel, mely szerint Andrea imád vitatkozni. A feleség gyermekeit is megtanította arra, hogy miként álljanak bele egy-egy vitába vagy konfliktusba. Ám amikor valami nem Andrea forgatókönyve szerint zajlik, akkor nagyon meg tud lepődni. Történt egyszer, hogy mikor Szentendréről jöttek be Budapestre, már otthon elkezdődött a vita, és a Margit hídnál már odáig fajult (persze mindenféle rosszindulat, káromkodás és szidalmazás nélkül), hogy Andrea kiszállt az autóból egy zokniban, amit egyébként azelőtt sokszor megtett már, csak cipőben, majd János elhajtott az autóval és ott hagyta. Mivel korábban mindig utána szóltak a gyermekek és a férje is, hogy "na drágám szállj vissza a kocsiba" és ő vissza is szállt, akkor pedig nem, Andrea rendesen meglepődött, elmondása szerint sírni is tudott volna.

Persze utólag már nevetve mesélik ezt a történetet, és mi is csak nevetni tudunk rajta, ahogy elképzeljük, de hát hogyan lenne egy jó házasság jó házasság, ha nem lennének benne ilyen viták, amire utólag visszagondolva csak nevetni tud az ember?

Ha felkeltette érdeklődésed a beszélgetés, akkor itt visszanézheted a teljes interjút, érdemes!