Most szól:
Vezeti:
2019.02.16 Szombat . 12:51

Családvarázs - a hatodik rész tartalmából

Jöjjön egy rövid összefoglaló!

Idén február 10. és 17. között tartják a Házasság hetét Magyarországon, így mi mással is indulhatott volna a Családvarázs 6. adása, mint egy olyan párról és családjukról szóló riporttal, akikre tényleg igaz az idei szlogen –randevúznak egy életen át. Szandi 16 évesen ismerte meg férjét, Bogdán Csabát, miközben ő turnéjához keresett zenészeket. A 16 év korkülönbség ellenére szerelem volt ez első találkozásra, amiből rövid időn belül boldog házasság és még boldogabb család lett.

Csaba és Szandi kapcsolata nem csak mintaházasság, de 3 gyermekükkel (Blanka, Domokos, Csaba) igazán idilli családi életet élnek, amit most a Családvarázs kameráinak meg is mutatnak. Egészen közel engednek minket az életükhöz. Látjuk, ahogy Szandi jelmezt varr a kisfiának, ahogy együtt dolgoznak Csabával a stúdióban és a nagy családi asztalnál ülve már az unokákról ábrándoznak.

„A miénk egy olyan családi fészek, egy családi bázis, hogy Szandi már most tervezi, hogy mekkorára lehet kihúzni majd az asztalt és 18-an ülünk itt, ő meg vasárnap főzi a húslevest” – mesélte csillogó szemmel a pár.

De vajon mit lát mindebből egy testvér? Rókusfalvy Lili első vendége ezúttal a szókimondó, szintén énekes testvér, Pintácsi Viki volt. Aki elmesélte, hogyan hívta fel Fenyő Miklós figyelmét tehetséges kishúgára és hogyan indította el őt a zenei pályán. „Fogalmam sincs, hogy hogy voltam ilyen bátor, hiszen akkor még én is nagyon fiatal, tinédzser lány voltam. És odamentem hozzá és mondtam neki, hogy szerintem a tesóm olyan jól énekel, hogy neki ezt meg kéne hallgatni.” – emlékezett vissza a sorsdöntő pillanatra Viki. Aki arról is mesélt, mennyiben különböznek testvérével a gyereknevelési elveik.

„Én nagyon szeretet alapú vagyok. Mindig szoktam is viccesen mondani, hogy én nem tudok gyereket nevelni, meg kutyát sem, de nagyon szeretnek és én is nagyon szeretem őket.” – mesélte Viki.

Az anyaságban valóban rengeteg szeretetet kapunk és adunk, de vannak, akik nem tudják mindezt kalandként megélni, mert frusztrálja őket a rengeteg elvárás azzal kapcsolatban, hogy mitől lesz valaki jó anya. Ilyenkor segíthet egy anyacoach, mint Domokos Kata, aki csatlakozott a beszélgetéshez. Akivel arról is beszélgettek, hogyan maradjon egy nő igazán nőies az anyaság mellett, hogyan ne veszítse el önmagát.

„Én azt gondolom, hogy úgy vagyunk jók, ahogy vagyunk. Én nagyon hiszek ebben” – mondta Viki. Akinek minden bizonnyal igaza is van. Nem attól leszünk jó anyukák, hogy tudunk-e befőttet elrakni vagy sem. Sokkal inkább attól, mennyire támogatjuk a gyermekünket, mennyire éljük meg vele közösen a pillanatokat, ott vagyunk-e vele akkor, amikor a legnagyobb szüksége van ránk. „Egy szó mint száz, anyának lenni jó. Itt ülünk, csillog a szemünk és mind a hárman édesanyák vagyunk” – foglalta össze Rókusfalvy Lili a beszélgetést, amiben ő is sok titkot elárult a saját anyaságáról.

A Szandiékról szóló riportfilmet az EMMI készítette a Családok Éve és a Családbarát Ország kampányok keretében, amit alább tudtok visszanézni.

A teljes adást pedig itt találjátok!