Most szól:
Vezeti:
2019.02.20 Szerda . 11:18

Így búcsúzik a sztárvilág a divatikon Karl Lagerfeldtől

"Ami Warhol a művészetnek, az volt Lagerfeld a divatnak"

85 éves korában elhunyt a divatvilág egyik legikonikusabb alakja, Karl Lagerfeld. Február 19-én reggel vesztette életét, halálát a hírek szerint hasnyálmirigyrák okozta. Lagerfeld nemcsak csinálta és diktálta a divatot, hanem élte is. Hófehér, hátrakötött copfja, elegáns fekete öltönyei, a napszemüveg és az extravagáns kesztyűk örökre a védjegyei maradnak.

Elegáns volt és dekadens, mindvégig hű maradt becenevéhez, nemcsak a szakmában, hanem az életben is, hiszen ő volt a „császár”. A 20. század divattörténetének meghatározó alakja volt, s most, hogy elment, persze mindenki azt találgatja, ki fogja, egyáltalán képes lesz-e bárki pótolni őt. Akik ismerték tudhatták róla, hogy rendkívül precíz és tudatos ember, aki mindig hidegvérrel áll a feladatok elé, ugyanakkor nem kellett a szomszédba menni egye-egy csípős megjegyzésért, saját magát is képes volt kellő öniróniával szemlélni és idézőjelbe tenni: "Önmagam karikatúrája vagyok, jól is van ez így, tetszik. A velencei karnevál nálam egész évben tart."

Lagerfeldről természetesen a sztárvilág is megemlékezett. Elköszönt tőle Cindy Crawford és lánya Kaia Gerber is, aki azt írta: „Ezt most fáj leírni. Drága Karl, sokat tanultam Tőled, amiért elképesztően hálás vagyok. Szavakkal elmondhatatlan mennyire szerencsések, vagyunk mi, akiket megajándékoztál a vízióddal. Nagyon szeretünk. Világ szebb lett, mert Te szebbé tetted. Köszönök mindent, soha sem lesz Hozzád hasonló.”

 

 

Dicsérte a zsenialitását Victoria Beckham és Donatella Versace is, aki azt írta, Lagerfeld óriási hatással volt többek közt testvérére, Gianni Versace-re is.

 

 

Szinte a teljes modellvilág kifejezte szomorúságát a történtek miatt. Megemlékezett róla Bella Hadid, köszönetet mondott neki Naomi Campbell, Palvin Barbara és Claudia Schiffer is, aki azt írta róla:"Ami Warhol a művészetnek, az volt Lagerfeld a divatnak, ő potolhatatlan".

 

 

S. természetesen a showbiznisz színe-java is megemlékezett és elköszönt a Maestrotól. Elbúcsúztatta többek közt Katy Perry, Salma Hayek, Rihanna, Anne Hathaway és Margot Robbie is.

 

 

 

 

 

 

Nyugodjon békében!

Forrás: NME

Lead: Getty Images