Most szól:
Vezeti:
2019.02.20 Szerda . 14:05

Less bele az érkező Elton John életrajzi filmbe!

Hamarosan mozikba robban a ’Rocketman’.

Nincs megállás! A nagy sikerű Queen-film után további zenés alkotások érkeznek. Már biztosan tudjuk, hogy előkészületben van egy Céline Dion és egy David Bowie életét feldolgozó film, de egyelőre lélekben hangolódjunk az időben hozzánk legközelebb esőre, ami nem más, mint a Rocketman.

 

 

A Rocketman a legendás énekes Elton John felemelkedését és tündöklését fogja majd bemutatni, természetesen egy életrajzi filmhez dukáló személyes hangvétellel. A főszerepet Taaron Egerton-ra osztották, akit már láthattunk korábban a Kingsman, illetve az Eddie, a sas című filmekben. A film időzítése persze érthető, hiszen a Bohém Rapszódia minden elképzelést felülmúlt tavaly, de mégsem mondhatjuk, hogy a Rocketman csupán a Freddie Mercury-film hanghullámait akarná meglovagolni. A Rocketman ugyanis eggyel növeli a tétet, hiszen mint kiderült, Tarron Edgerton maga fogja énekelni Elton jól ismert dalait, amivel nem kis rizikót vállalt. Ez volt az egyik oka, hogy őt választották a szerepre, hiszen eredetileg Tom Hardy-t szemelték ki az extravagáns énekes szerepére, ám ő végül kihátrált, mert hangilag nem tudta hozni Eltont.

 

 

A film előzeteséből és egy nemrég napvilágra került backstage videóból azonban kiderült, hogy a színésznek sikerült elérnie ezt az igencsak magasra pakolt lécet. A filmet Dexter Fletcher rendezi, aki már az Eddie, a sas forgatásán együtt dolgozott Egertonnal. Fletcher így nyilatkozott a főszereplőről: „Taron elképesztően sokszínű színész. valóban ő énekel a filmben, méghozzá nagyon meggyőzően. Lenyűgöző hangja van.” A film zenei producere azt is megosztotta a videóban, hogy maga Elton John is elismerően nyilatkozott a filmről, és főként Egertonról, „Nem hiszem, hogy bárki Taronnál jobban énekelte volna a dalaimat valaha”- mondta Sir Elton.

A kisfilmekből az már kiderült, hogy a külsőségeket tökéletesen levették a készítők, hiszen Edgerton megszólalásig hasonlít Elton John-ra. A piros pontot már előre oda lehet ítélni a jelmeztervezőknek is, hiszen a szemüvegek és a csillogó fellépő ruhák is tökéletesek. A nagy kérdés az, hogy mire fog fókuszálni a történet, és mennyire lesz képes bemutatni a színpadon excentrikus, a magánéletben viszont rengeteget vívódó személyiség kettősségét. Az tudható, hogy egy nagyobb merítést kapunk majd Elton életéből, hiszen a trailer-ből kiderül, gyermekkorától fogva kísérhetjük majd szemmel az egyre nagyobb és nagyobb koncertekig. Az alcím rejtélyesen fogalmaz: „Igaz káprázat alapján”, egy biztos "Eltonságban" nem lesz hiány.

via GIPHY

A film magyar bemutatóját 2019. június 6-ra tűzték ki. Addig is ráhangolódásképp, itt az előzetes!

Forrás: NME

Lead: Instagram