Most szól:
Vezeti:
2019.02.23 Szombat . 23:48

Rami Malek egy bennfentes titkot árult el Freddie Mercuryról és a Live Aidről

A színész az Oscar-díj egyik legnagyobb várományosa idén.

A Queen zenekart és ikonikus frontemberét, Freddie Mercury-t bemutató Bohém Rapszódia 2018-as bemutatója óta töretlenül a közönség kedvence. A film szépen követi végig a zenekar megalakulását, felemelkedését és tündöklését, miközben a tagok életébe is bepillantást enged. S, bár életrajzi film révén tudjuk, mi lesz a vége, így is mindenki hátán futkos a hideg, mikor elérkezünk az utolsó fél órához. Ekkor már tudjuk, hogy Freddie halálos beteg és ekkor látjuk percről percre megelevenedni a legendás 1985-ös Live Aid koncertet, amitől az egész moziterem és a mi lelkünk is egy ritmusra kezd lüktetni.

 

 

Ezt a 20 perces fellépést tartják nemcsak a Queen, hanem az egész zenetörténelem valaha volt legjobb élőkoncertjének, és nem véletlenül. A Queen színpadra lépése volt a Live Aid vitathatatlan csúcspontja, Freddie Mercury pedig önmagát (is) felülmúlva uralta a színpadot.

via GIPHY

A legendás Queen koncertet most újra (illetve sokak először) átélhettük a Bohém Rapszódiának köszönhetően. A készítők pedig egyszerűen mesterien hozták tető alá a showt. Ehhez megépítették a Wembley stadion pontos mását, mivel az építmény ma már egészen másként fest. S, hogy mindez minél tökéletesebben sikerüljön felkeresték a Live Aid szervezőit is, akik szintén el voltak ragadtatva a végeredménytől, annak ellenére, hogy egyébként ezeket a jeleneteket az első négy forgatási napon vették fel.

 

 

Persze óriási felelősség hárult a színészekre is, főként a Freddie-t alakító Rami Malekre, hiszen egy nem hétköznapi személyiséget kellett hoznia, akit nemcsak a hangja, hanem a mozgása, a karizmája, és a színpadi jelenléte tett és tesz utánozhatatlanná. Rami-t egy mozgás coach és koreográfusok segítették, hogy pontról pontra le tudja venni Mercury mozdulatait. A színész elárulta, hogy ez óriási segítséget jelentett, de ami még közelebb vitte a karakterhez, az a protézis volt. Freddie-t magát is zavarták előreálló fogai, de sosem műtette meg, félt, hogy nehogy valami probléma legyen a hangképzésével. "Nem szeretem, hogy a fogaim előre állnak. Ettől eltekintve tökéletes vagyok."- nyilatkozta egyszer. A forgatás után Rami megtartotta a protézist, és aranyba öntette, ami alighanem a legextravagánsabb dolog, amit tehetett vele.

 

 

Rami nem régiben a Live Aid-el kapcsolatban is megosztott egy anekdotát. A történet szerint az 1985-ös jótékonysági koncert főszervezője, Bob Geldof személyesen hívta kereste meg Freddie-t a koncert ötletével. „Lehet Bob Geldof megöl, ha megtudja, hogy ezt elmondom, de nem rég találkoztam vele, és elárulta, hogy mikor felhívta azt mondta neki: Szerintem ez egy olyan esemény lesz, ami kifejezetten a Queen-nek lett kitalálva, és főként Neked lett kitalálva. Ez a közönség a Te közönséged. Erre Freddie megkérdezte: Hogy érted ezt drágám? Hát, ez az egész világ- felelte Geldof”- mesélte Rami. S, hogy ez mennyire igaz azt a számok is jól mutatják, hiszen a Live Aid koncertet a helyszínen 200 ezren, míg a tévéképernyők előtt közel 2 milliárdan nézték.

 

 

Rami Malek egyébként alakításának köszönhetően eddig minden létező díjat bezsebelt, már csak egy kérdés maradt, vajon megkapja-e az Oscar-t. Freddie-vé alakulásáról így nyilatkozott: „Ez az ember folyton képes elkápráztatni. Ahogy egyre többet próbáltam és gyakoroltam, újra és újra rá kellett jönnöm, mennyi mindenre volt képes. Próbáltam a legnagyobb tisztelettel megformálni őt, mert ő egy káprázatos ember.”

via GIPHY

Forrás: Digitalspy

Lead: Instagram