Most szól:
Vezeti:
2019.03.08 Péntek . 12:35

"... Ed Sheeran előtt fog játszani az, aki megnyeri a versenyt." - interjú a Nagy-Szín-Pad! alapítójával, Lobenwein Norberttel

5 zenekar, 800 vendég és a soproni sportcentrum legkisebb terme. Így indult az első VOLT fesztivál és így jutottunk el a Nagy-Szín-Pad!-ig, ami mára a magyar popkultúra legfontosabb eseménye. A Minek nevezzelek vendége Noresz, vagyis Lobenwein Norbert.

„Történet a rajongásról, zeneszeretetről, barátságról, kezdetekről, nehézségekről, sikerekről, de főleg a magyar fesztivál- és popkultúráról, a magyar könnyűzene ápolásáról."

Mi motivált 1993-ban két 19 éves soproni fiatalt, hogy fesztiválokat szervezzenek, egyáltalán hogyan kezdtek neki? Mi a titka a sikernek és miket hallgattak anno a mai VOLT Fesztivál és a Nagy-Szín-Pad! alapítói?

Hallgasd meg a teljes beszélgetést ITT, cikkünkből pedig tudj meg többet a Nagy-Szín-Pad!-ról!

Fotó: Nagyszínpad Fotó: Nagyszínpad

Mi a közös a Halott Pénz, Cloud 9+, Mary Popkids, Blahalouisiana, Szabó Balázs Bandája, Odett, Margaret Island, Bagossy Brothers Company, és még megannyi tehetséges és sikeres előadóban? Nem más, mint a NAGY-SZÍN-PAD!

„Bemutatjuk 2019 igazi, élő sikereit!" - vagyis a Nagy-Szín-Pad! nem egy tehetségkutató, sokkal inkább egy tehetségMutató verseny, melynek alapítói Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert. A Minek nevezzelek című műsorunkban Noresz (Lobenwein Norbert) volt Boros Csaba (aki mellesleg az idei Nagy-Szín-Pad! egyik zsűritagja), vendége - mesélt nekünk a VOLT Fesztivál kezdetéről, és a most is hamarosan megrendezésre kerülő Nagy-Szín-Pad!-ról és a magyar zenekarokról.

2

A Nagy-Szín-Pad! 2014 óta, minden évben megrendezésre kerülő tehetségmutató verseny. A résztvevők csak olyan előadók vagy zenekarok, akik zenei karrierjüket tekintve önerőből eljutottak már egy magasabb szintig és ismertségig. Vidéken vagy a fővárosban a nagyobb klubokat képesek megtölteni a nevezett előadók – az egyik fontos szempont a közönség és a rajongók szeretete.

Az első évet, 2014-ben a Mary Popkids nyerte, így lehetőséget kapott, hogy fellépjen a VOLT Fesztivál nagyszínpadán, az Arctic Monkeys előtt. 2015-ben az Ocho Macho végzett a dobogó legfelső fokán, 2016-ban a Bohemian Betyars, 2017-ben a Lóci játszik, a 2018-as évben pedig az Apey & the Pea volt a győztes.

A verseny célja, hogy lehetőséget adjon évről-évre a tehetséges feltörekvő előadóknak és zenekaroknak. Fontos, hogy ne csak a minden évben, úgymond a kötelező elemként szolgáló zenekarok játszanak, hanem legyenek újak is a fellépők között – ezzel folyamatosan gondozva a magyar könnyűzenei életet.

Itt mindenki győztes, nem csak az első helyezett. Az elődöntők összes résztvevője meghívást kap a Sziget, VOLT, Strand és Campus Fesztiválra, továbbá a MOL Nagyon Balaton idei eseményeire is. A döntősök különdíjakat is kapnak: 1-1 millió forintos videoklip támogatás és egy vendégzenekari meghívás a Budapest Parkba! A verseny győztese bemutatkozhat a Sziget, VOLT, Strand és a Campus Fesztivál nagyszínpadán, meghívást kap a Petőfi Zenei Díj 2019-es showműsorába, a STRAND Fesztiválra és lehetőséget nyer az Akvárium Klubban való fellépésre.

Hatalmas esélyt biztosít tehát a magyar előadóknak és zenekaroknak a Nagy-Szín-Pad!, de ez a verseny tényleg nem arról szól, hogy az első helyezett visz mindent.

Az első versenyben induló Halott Pénz ugyan nem nyert, de mára arénákat töltenek meg koncertekkel. Ugyancsak nem az első helyen végeztek, de a sikerből szintén kijár a Margaret Island-nek, a Soulwave-nek, a ByeAlex és a Slepp-nek, a Bagossy Brothers Company-nak és a Blahalouisiana-nak is. A Cloud 9+ egy koncerttel megtölti az egész Budapest Parkot, szintén headlinerré vált az Ivan & the Parazol és Szabó Balázs Bandája. A klubok és kiskoncertek világából egyenesen a nagyobb fesztiválok színpadára kerülhetnek a fellépők hazai és nemzetközi szinteken egyaránt – tehát bárki feljöhet a zenei karrier tekintetében az álomcélig, egyfajta ugródeszkaként szolgál ez a verseny.

A 2019-es Nagy-Szín-Pad! előadói napi bontásban:

május 8. szerda

Follow The Flow

KosziJanka

május 9. csütörtök

Nomad

New Level Empire

május 10. péntek

USEME

Stolen Beat

május 11. szombat

USNK

The Bluebay Foxes

A koncerteket élőben tudjátok követni az Akvárium Klubban vagy a Petőfi TV-n!

Hallgassátok május 13-án a Petőfi Rádiót reggeli műsorát, ugyanis kiderül, hogy ki az a 3 előadó, akik részt vesznek a döntőn május 16-án!

Forrás és további információk a Nagy-Szín-Pad! hivatalos oldalán.