Most szól:
Vezeti:
2019.03.11 Hétfő . 12:46

Így fest Tom Hardy, mint Al Capone

Újabb képek láttak napvilágot a forgatásról.

A hamarosan érkező Ted Bundy film után ismét egy hírhedt bűnöző története elevenedik meg a mozivásznon, ő pedig nem más, mint Al Capone.

  

Alphonse Gabriel Capone-t, mindenki csak, Al Capone-nak ismerte, bár számos egyéb „becenevet" is ráragasztottak. Ő volt a „Sebhelyesarcú”, a „chicagói gengszter", minden idők leghatalmasabb maffiafőnöke, aki évtizedekig tartotta markában Chicago városát. Ezt úgy tudta megtenni, hogy egyrészt hatalmas hálózatot épített ki (kb. ezer fő), mindenhol voltak emberei, „sikerének” titka a korrupció volt, az ő keze szó szerint mindenhová elért. Bűnlajstromát holnapig lehetne sorolni, szeszcsempészet, adócsalás, gyilkosság, prostitúció és szerencsejáték is szerepel a listán. Ennek köszönhetően a 20-as évek végére felkerült az FBI tíz legkeresettebb bűnözője közé. Capone azonban ügyesen lavírozott, számtalanszor rezgett alatta a léc, de egyetlen gyilkosságot sem tudtak rábizonyítani, végül adócsalással kapták el. Nyolc évet ült a hírhedt Alcatrazban, a rabság évei rendkívül megviselték. Szabadulása után már csak árnyéka volt önmagának, 48. születésnapján hunyt el.

  

Al Capone elképesztő életútja már számtalanszor megihlette Hollywood-ot, készültek róla dokumentumfilmek és nagy játékfilmek is. Utóbbiak közül valószínűleg a legismertebb az Aki legyőzte Al Caponét, melyben Robert De Niro alakítja a maffiavezért. Hamarosan egy újabb film készül a legendás történetről, melyben ezúttal ismét egy nagy név alakítja Capone-t, méghozzá Tom Hardy.

 

 

Az Oscar-jelölt színész már sokszor bizonyította, hogy igazi átváltozó művész, a képek tanulsága szerint pedig ez most sem lesz másként, hiszen gyakorlatilag alig lehet ráismerni a sármos Hardy-ra. Ez persze annak is köszönhető, hogy ez a film alapvetően az idős, megtört Al Capone-ra fókuszál, aki börtönévei után mentális problémákkal küzdve próbálja összerakni élete és múltja darabkáit.

 

 

A film a Fonzo címet kapta, a rendezői székben pedig Josh Trank dirigál, aki eddig Az erő krónikája című szuperhősfilmjével aratta a legnagyobb sikert, valamint ő jegyzi A fantasztikus négyes filmeket is. a film Hardy mellett feltűnik Matt Dillon és Kyle McLachlan is.

A bemutatót még nem tűzték ki, de reméljük, hogy még 2019-ben mozikba kerül a Fonzo.

Forrás: NME

Lead: Instagram