Most szól:
Vezeti:
2019.03.23 Szombat . 10:24

A Családvarázs e heti adásában: Apák gyesen

A témában többek közt a sportoló pár, Vincze Ottó és Görbicz Anita mesélt.

Amikor egy házaspár úgy dönt gyermeket vállal, alapvetésként úgy gondoljuk, akkor az anyuka egy-két évre biztosan otthon marad. Igen ám, de vannak családok, akik másként döntenek. Görbicz Anita és férje, Vincze Ottó is többször került abba a helyzetbe kisfiuk születése után, hogy Anita sportkarrierje miatt, inkább Ottó volt az, aki a gyermek mellett volt. „Sok mindenről le tudtam mondani, hogy Boldizsárral napi szinten együtt legyek. Ez nekem egy nagyon nagy élmény volt. Én fürdettem, én altattam, én etettem. ” – mesélte büszkén Ottó a Családvarázs pénteki adásában.

 

 

Anita ugyanis csak tavaly tavasszal döntött úgy, hogy elbúcsúzik a címeres meztől, hogy minél több időt tölthessen a családjával, és kisfiukkal, Boldizsárral. „Még a klubnál van szerződésem, úgyhogy még sportolok egy évig biztosan, de majd meglátjuk. Ottó majd biztosan elmondja, hogy jó lenne, ha többet lennék otthon.” – mondta mosolyogva Anita.

„Bennem az van, hogy talán egy kicsit rajta keresztül is megélem azt, ami nekem nem sikerült (…) Amíg lehet élvezném a játékát és szurkolunk neki, hogy azok a varázslatos megoldások – amiket szerintem csak ő tud a világon – azok jöjjenek belőle.” – tette hozzá csillogó szemmel Ottó.

Kéri Kitty és férje, Frank Róbert táncművész, táncterapeuta is úgy döntöttek anno, hogy Kitty karrierje miatt az lenne a célszerűbb, ha nem ő maradna otthon a babával. „Azt hittem, én majd csak ülök otthon és nézhetem a meccset” – kezdte a történetet Robi. „Aztán olyan is volt, hogy felhívtam az üvöltő gyerekkel, hogy most mit csináljak, ő meg már színpadon volt” – mesélte nevetne Robi arról, hogy közel sem olyan könnyű egy apának otthon maradni a babával.

11

Az viszont biztos, hogy mind a női, mind a férfi mintára szüksége van a gyerekeknek az egészséges fejlődés szempontjából. Ezt erősítette meg Rókusfalvy Lili másik stúdióvendége, Salem Julio Samir óvodapedagógus is. „Édesanyám is pedagógus volt, valahol adta magát a dolog, hogy én is az leszek.” – mesélte Samir azzal kapcsolatban, miért választotta férfiként ezt a hivatást.

A Görbicz Anitáékról szóló riportfilmet az EMMI készítette a Családok Éve és a Családbarát Ország kampányok keretében, amit itt tudtok visszanézni:

A teljes adást pedig alább tekinthetek meg!