Most szól:
Vezeti:
2019.04.16 Kedd . 11:20

Minden amit a Trónok harca visszatérő epizódjáról tudnod kell

Ha nem láttad az első részt, semmmiképp se olvass tovább, hiszen elég durván spoiler veszélyes tartalom következik!

Bombaként robbant be a Trónok harca a köztudatba még 2011-ben, azóta pedig mit sem csökkent népszerűsége. A magyar rajongók már tűkön ülve várták április 15-e hajnalát, amikor hazánkban is elérhetővé vált a nyolcadik évad első epizódja. Nyilván mi is azon nyomban megnéztük, hátha történnek benne óriási tragédiák, azonban a nyitó rész inkább a nagy találkozásokról és a szálak összefonódásáról szólt. Van olyan pillanat, mire tényleg hét évad óta vártunk, s most végre megtörtént.

Szóval most összegyűjtjük nektek a nyolcadik évad első részének legizgalmasabb és legfontosabb pillanatait!

1. Daenerys és Jon megérkezik Deresbe

Az epizód nyitójelentében láthatjuk, ahogy Daenerys és Jon, oldalukon a Makulátlanokkal, a Dothrakiakkal, Tyrion Lanisterrel, Lord Varys-szal, Missandei-jel, Szürke Féreggel, Ser Jorah Mormonttal, Gendry-vel, a Vérebbel és a maradék két sárkánnyal, Drogonnal és Rhaegallal megérkeznek Deresbe. Arya nagyon várta már, hogy lássa az érkező vendégeket, Jont például az első évad (!) óta nem látta. Gendry-nél felcsillan a szeme, a Véreb láttán azonban kissé arcára fagy a mosoly.

Fotó: Youtube Fotó: Youtube

2. Sansa találkozik Daenerys-szel

Az várható volt, hogy nem fogják kitörő örömmel fogadni a sárkányok anyját Deresben, de Sansa hidegsége még a képernyő innenső oldalán is érezhető volt. Mikor a Stark lány ránéz Daenerysre, csupán ennyit mond "Deres a tiéd, felség." S hát valljuk be, azért nem lehetett olyan egyszerű kimondani ezt a mondatot. Vajon jóban lesznek valaha is?

Fotó: HBO Fotó: HBO

3. Arya és Jon találkoznak

Bizony bizony... az első évadban látta utoljára egymást Havas Jon és Arya Stark, s most végre ismét a másik karjába borulhattak. Az előzetesben is látható volt ez a jelenet, de így teljes egészében azért sokkal szívbemarkolóbbnak bizonyult. Jon meglátja, hogy Aryanak még mindig megvan a kardja, Tű, amit ő ajándékozott neki az első évad során. Meg is kérdezte, hogy használata-e már? Erre csak annyit tudunk mondani, "Nem tudsz te semmit Havas Jon..."

Fotó: HBO Fotó: HBO

4. Cersei és Eureon Greyjoy együtt töltötte az éjszakát

Euron régóta dédelgetett vágya végre valóra vált, mi szerint együtt tölthette az éjszakát Cersei királynővel. Őszintén szólva, mi nem gontoluk volna, hogy már az első részben beadja a derekát az uralkodó, de hát mint tudjuk, a Trónok harca a meglepetések sorozata. Az, hogy ebből a "kapcsolatból" mi kerekedik, kíváncsian várjuk.

Fotó: Youtube Fotó: Youtube

5. Cersei felbérelte Bronnt, hogy ölje meg testvéreit, Tyriont és Jamie-t

Az uralkodó közölte Bronnal, hogy abban az esetben, ha Tyrion és Jamie túlélik a háborút északon, ölje meg őket. Még egy számszeríjat is kapott az akcióhoz, mely persze a királynő segítőjétől, Qyburntől származik.

Fotó: Youtube Fotó: Youtube

6. Theon megmenti Yarat

Theon ugyebár megfutamodott a hetedik évadban, amikor Euron serege lecsapott rájuk a tengeren és hagyta, hogy Yarat elrabolják. A kis bűzös most jóvá tette hibáját, ugyanis kiszabadította testvérét. Ennek a történetszálnak is izgatottan várjuk a végét.

Fotó: HBO Fotó: HBO

7. Jon Snow, vagyis Aegon Targaryen végre megül egy sárkányt

Deres nem ennyi emberre készült élelmiszer szempontjából, főleg nem pluszban még két sárkányra, így egész hamar megéheztek a jószágok. Így hát az újdonsült "szerelmespár" útnak eredt sárkányháton és élelmet kerestek Dany gyermekeinek. Jon életében most ült először sárkányon, korábban csak megsimogatta az állatot. Az elején bizonytalan volt, hogy miben is kell itt kapaszkodni, de miután leszállt az állatról azt mondta, most már soha nem fog ugyanúgy tekinteni a lovaglásra, mint eddig.

Fotó: HBO Fotó: HBO

8. Sansa tudja, hogy Jon szereti Daeneryst

Na és ezt persze nem is félt magában tartani. Sansa ezt a kérdést szegezte oda Jonnak: "Azért hajtottál térdet, mert szereted, igaz?" Hát erre nem merjük azt mondani, hogy nincs igaza...

Forrás: IMDb Forrás: IMDb

9. Sam megtudja, hogy Daenerys megölte édesapját és fivérét

A sárkányok anyjának arcára fagyott a mosoly, mikor megtudja, hogy Sam a Tarly házból származik, ugyanis a hetedik évadban elevenen égette el Sam édesapját és testvérét, amikor nem hajtottak térdet neki. Ez egy olyan pillanat, amikor a mi szemünkbe is könny szökik, Samwell annyira megdöbben a történtek hallatán.

Fotó: HBO Fotó: HBO

10. Jon megtudja az igazat arról, hogy ki is ő valójában

A hetedik évad egy egészen izgalmas résszel zárult, ahol megtudhattuk, hogy Havas Jon nem is Havas Jon, sőt mi több, nem is fattyú, hanem ő a Vastrón jogos örököse, ugyanis édesanyja Lyanna Stark, édesapja pedig Rhaegar Targaryen voltak. Ezt végre ő is megtudja, hiszen Bran és Sam közösen fejtették meg a rejtvényt, Bran látomásaiból, illetve Sam fellegvárban olvasott információiból. Jon első kérdése erre, hogy Ned Stark miért hazudott neki végig, hogy ő az édesapja, mire Sam elmondta, hogy Ned ígéretet tett Lyannanak, hogy vigyáz a fiúra, hiszen ha kiderül, hogy Targaryen, azonnal megölték volna. Havas nem teljesen dolgozta még fel valószínűleg az információkat, reméljük a második részre sikerül neki.

Fotó: Youtube Fotó: Youtube

11. A Mások egy különleges üzenetet hagynak

A Falat ugyebár áttörte a Holtak serege, így onnantól kezdve már senki nincsen biztonságban. Beric Dondarrion, Tormund és az Éjjeli Őrség parancsnoka Edd, túlélik a brutális támadást, azonban egy egészen furcsa üzenet vár rájuk. A Mások kifüggesztettek egy fiatal fiút a falra, aki, miután kiderül, hogy már "Más" lett, kiabálni kezd, így meg kell, hogy öljék. A tüzes karddal elkövetett végzetes szúrás következtében egy egészen különleges alakban gyullad ki a fal, amire biztos kapunk valami választ a folytatásban.

Fotó: HBO Fotó: HBO

12. Jamie és Bran találkozik

Na ez aztán az igazán durva pillanat! Bran már régóta tudja, hogy Jamie is meg fog érkezni Deresbe, így szépen komótosan megvárja őt az udvaron. A Királyölő be is toppan és farkasszemet néz azzal a fiúval, akit kicsiként kilökött egy ablakon és kishíján meghalt. Erre a találkozásra is egészen pontosan 8 évet kellett várni, kíváncsian várjuk, hogy hogyan alakul majd az ők kapcsolata.

Fotó: Youtube Fotó: Youtube

Az 100 százalékosan biztos, hogy a nyolcadik évad eddig őrzött titkokra és kérdésekre fog választ adni, illetve eddig nem látott drámák fognak történni. Kiderül végre (vagy nem), hogy ki lesz a Vastrón jogos uralkodója és hogy vajon sikerül-e legyőzni a holtak seregét. Erre még azonban van öt részünk, s azt megígérhetjük, hogy mindegyikről beszámolunk majd nektek.

Addig is itt a második rész előzetese, amivel már hangolódhattok a folytatásra!

Forrás: NME