Most szól:
Vezeti:
2019.04.17 Szerda . 13:02

Így reagált a sztárvilág a Notre Dame katasztrófára

A tűzvész az egész világot megrázta.

Hétfőn este kigyulladt és órákon át égett Párizs egyik jelképe, a Notre Dame. A székesegyház kis híján teljes egészében a földdel vált egyenlővé, de szerencsére a teljes katasztrófát sikerült megelőzni. A tűzoltóknak másnap hajnalra sikerült megfékezniük a tüzet. A lángok azonban így is hatalmas pusztítást végeztek, megsemmisült az épület huszártornya és a teljes tetőszerkezet is.

A Notre Dame-i tűzvész joggal nevezhető katasztrófának, hiszen az európai kultúra egyik csodája, Franciaország ikonikus helyszíne a szemünk láttára kapott lángra. A katedrális alapkövét még 1163-ban fektették le, teljes befejezése pedig 157 évig tartott. Értéke felbecsülhetetlen.

A tragédia azonnal megmozgatta szinte az egész világot. Rengeteg felajánlás és adomány érkezett, hogy minél hamarabb elkezdődhessen a helyreállítás. Az esettel kapcsolatban természetesen a sztárvilág is kifejezte megdöbbenését.

Salma Hayek így írt Instagram oldalán: "Ahogy sokan mások, én is mélyen megrendültem, szomorú tanúja lenni annak, ahogy a Notre Dame szépsége füstté válik. Szeretlek Párizs.". A színésznő francia származású férje, François-Henri Pinault több millió euróval támogatja a rekonstrukciót.

 

 

Dua Lipa is kifejezte szomorúságát és azt írta: "Megannyi történelem omllik össze a szemünk láttára."


Camilla Cabello azt írta: "A szívem szakad meg a Notre Dame-i tűz miatt. Sosem felejtem el, mikor először jártam Párizsban, mennyire elbűvölt a szépsége."


A Trónok harca Arya-ja, Maisie Williams a születésnapi készülődés közepette tudta meg a tragédia hírét.


Nancy Sinatra azt írta Twitter oldalán: "Szeretett Notre Dame. Egy torony megsemmisült. Olyan mintha azt néznéd, ahogy meghal valaki, akit szeretsz."


Így néz ki most a Notre Dame!

Forrás: NME

Lead: Instagram