Most szól:
Vezeti:
2019.04.18 Csütörtök . 13:41

Shawn Mendes, a Z-generáció rocksztárja

Ő lehet korosztályának Bruce Spristeen-je.

Shawn Mendes-t Amerikában már senkinek sem kell bemutatni, hazánkban azonban még van, akinek be kell őt mutatni. Mendes még csak 20 éves, de már 3 nagylemeze jelent meg, 3 giga-turnén van túl és számos díjat és jelölést tudhat a magáénak, nem mellesleg szemtelenül jóképű is.

 
View this post on Instagram

💙🌸

A post shared by Shawn Mendes (@shawnmendes) on

 

Joggal állíthatjuk, hogy Mendes a Z-generáció igazi rocksztárjává vált az elmúlt évek során, aki maximalizmusával és színpadi profizmusával emelkedik ki a korosztálya előadói közül. Zenéjében ötvöződik a John Mayer-féle érzékenység a Kings of Leon-féle rockos hangzással.

Igaz, ami igaz Shawn nem nevezhető a „klasszikus értelemben” vett rocksztárnak abban a tekintetben, hogy mögüle hiányoznak az éjszakákon átívelő tivornyák, a gyorsan váltogatott csajok és az akár indokolatlanságig fokozott rebellis magatartás. Rá sokkal inkább jellemző az a fajta tudatosság és alázat, persze némi vagánysággal fűszerezve, ami pl. megvan Bruce Springsteenben is. Persze Mendes-ből még eddig nem jött ki egy Born in the U.S.A., vagy egy Born to Run szintű album, de ne feledjük a srác ’98-ban született!

 
View this post on Instagram

@variety

A post shared by Shawn Mendes (@shawnmendes) on

 

Mendesnek 15 évesen indult a zenei karrierje, mikor is saját feldolgozásokat kezdett készíteni a Vine, majd később a Youtube videómegosztókra. Első igazi átütő siker a 'Stiches' című dal volt, amit azóta számos sláger követett, mint pl. a 'Treat You Better' vagy az 'In My Blood'. Az énekes pedig azóta is okosan használja a közösségi média felületeit, amit jól bizonyítja, hogy közel 22 millió Twitter és 43,2 millió Instagram követője van. Ez pedig kifejezetten nagy rajongótábort jelent.

 
View this post on Instagram

Bruce vibes

A post shared by Shawn Mendes (@shawnmendes) on

 

Emellett Mendes, akárcsak Springstseen, mondhatni kicsit a rock zene „szépfiúja”. Mendes képes felrobbantani a színpadot, gondoljunk csak a tavalyi Sziget Fesztiválra, ugyanakkor nem fél megmutatni az érzékeny oldalát sem. Sőt, ha belegondolunk Springsteen az, akinek aztán tényleg semmit sem kell bizonyítania, mégis minden egyes fellépésen úgy rakja oda magát, mintha az lenne az első. Ha megnézzük Shawn 21 dalból álló koncert set-jét, úgy vágja oda a több ezres közönségnek, hogy tényleg mindent belead.

Ha itt tart 20 évesen, ha így folytatja, valóban igazi szupersztár válhat belőle. Még bőven van ideje maradandót alkotni és levetkőzni sztereotípiákat, hiszen sokan még a mai napig Justin Bieberhez hasonlítják, aki a maga eszközeivel szintén küzd a tinisztár skatulya ellen. Minden esetre Shawn Mendesre tényleg érdemes odafigyelni!

via GIPHY

Hallgassátok a dalait a Petőfi Rádióban is!

Forrás: NME

Lead: Getty Images