Most szól:
Vezeti:
2019.04.23 Kedd . 10:48

Szabó Győző kipakolt - megmutatta, mit rejt egy környezettudatos ember táskája

Április 22-én volt a Föld napja, ami kapcsán természetesen a Talpra magyar műsorvezetői sem mehettek el szó nélkül.

Szabó Győzőék arra voltak kíváncsiak, hogy ki mit tesz meg a környezetéért, s milyen apró változtatásokat kell megtennünk azért, hogy mi is jobbá válhassunk.

Az olyan egyszerűnek tűnő dolgok mellett, mint például a villany lekapcsolása, ha kilépünk a szobából, vagy éppen a víz felesleges folyatásának elkerülése mellett, Szabó Győző még ennél is többet tesz. A műsorvezetőnek ugyanis egy igazi kis „túlélő pakkja" van, amit most a hallgatóknak is megmutatott.

Győző a csomag miatt sosem kér műanyag evőeszközt vagy poharat, ami pár perc után a kukában landolna, és nylon szatyort sem vesz a boltban, hiszen táskája kb. 130 kilót is elbír.

Ezeken felül szerencsére egyre többen figyelmet fordítanak arra, hogy egy jobb hellyé varázsolják Földünket. Egyes éttermekben már ehető evőeszközöket kaphatunk a rendelt étel mellé, illetve olyan dolgokat hasznosítanak már újra, amire elsőre nem is gondolnánk, így például napszemüvegünk már bakelitlemezből is készülhet.

De minden kis apróság számít, így ne gondoljuk azt, hogy kevesek vagyunk, hogy mi is tegyünk valamit.

Egy hallgató röviden és lényegre törően megfogalmazta, hogy mi az egyik legfontosabb a témával kapcsolatban: „Ne kifogást keressünk, hanem cselekedjünk!”

Ti mit tesztek meg a környezetetek érdekében?

Ha lemaradtatok volna az adásról, IDE kattintva már vissza is hallgathatjátok!