Most szól:
Vezeti:
2019.04.30 Kedd . 19:54

Tekertünk a 2019-es I Bike Budapesten!

Igazi bringás ünnep volt a hétvégén.

Az I Bike Budapest az egyik legnagyobb magyarországi kerékpáros fesztivál, melynek keretein belül több ezer szenvedélyes bringás teker végig Budapesten, a Margitszigettől egészen a Városligetig, hogy aztán a fejük fölé emelhessék szeretett cangáikat.

 
View this post on Instagram

🙏 Köszönjük, hogy ennyien tekertünk a bringás Budapestért! A Rendőrség szerint - az eső ellenére is - 10000-en voltunk! 📷 Küldj fotókat, videókat! Közösségi videót vágunk a résztvevők felvételeiből. Küldd el videódat vagy linkjét az ibikebudapest [kukac] kerekparosklub.hu címre! 🚲 Azért szerveztük, azért dolgozunk egész évben a Magyar Kerékpárosklub, hogy megnyissuk a város máskor barátságtalan útjait jövőbeli használói előtt, azok előtt a gyerekek, iskolások, idősek, nők, férfiak, messziről ingázók vagy még bizonytalanok előtt, akik hétfőn is bringára ülnének, de valamiért még csak vasárnap teszik. Azt szeretnénk, hogy minden hétfőn többen legyünk! Azt is szeretnénk, hogy a már bringázók elférjenek, hogy kényelmesebb legyen a város azoknak, akik a legkevesebb helyet foglalják. Napról napra dolgozunk a bringás fejlesztésekért, és az eredmények lassan meg is valósulnak. A Kerékpárosklubban írtunk egy 12+1 pontos listát arról, Budapest ősztől új főpolgármesterének mit kéne tennie, hogy a város az új bringások városa is legyen. A listát elküldtük Tarlós Istvánnak, Karácsony Gergelynek és Puzsér Róbertnek, akik - eltérő mértékben, de - melléálltak, vállalásokat tettek. Civil felkérésre összpárti támogatás. A 12+1 pontban benne vannak a külvárosok belvárosi összeköttetései, a Duna partján és hídjain hiányzó kerékpárutak és sávok, a Lánchíd visszaadása a dugóktól a közlekedésnek, ott van a biztonságot nyújtó forgalomcsillapítás és az elavult bringautak felújítása, a népszerűsítés és oktatás, a használható Bubi és persze a Nagykörút és Rákóczi út bringázhatóvá tétele is. Persze a mi dolgunk lesz ezt számonkérni. Első lépése volt megmutatni, milyen jó hely lehetne a bringás Budapest. Sokan összejöttünk, de a Kerékpárosklubban kevesen dolgozunk. Várunk mindenkit, aki tenne az ügyért – akár 1%-os támogatóként, akár egy adománypólóval, de legjobban tagjaink között, helyi ügyekért küzdő csoportjainkat erősítve. A bringás város egy nagyon jó város! Dolgozzunk tovább a bringás Budapestért és Magyarországért! ✊ Támogasd a bringás fejlődésért végzett munkát adód 1%-ával, tagsági akciónkban, emlékpólóval! #ibikebp #budapest #bicikli #criticalmass #cycling

A post shared by i bike budapest (@ibikebp) on

 

A cél egyfelől a kerékpár, mint közlekedési eszköz népszerűsítése, másfelől a kerékpáros kultúra öregbítése, harmadrészt pedig igazi móka is. Hiszen a fesztivált a szervezők koncertekkel, a résztvevők pedig jelmezekkel színesítik. Így fordulhatott elő, hogy a tömegben felbukkant egy tekerő egyszarvú is.

Az eseményt idén 5. alkalommal rendezték meg a kerékpáros közösség nagy-nagy örömére, ami abban is tükröződött, hogy a rossz idő ellenére is 10.000-en vettek részt az idei I Bike Budapest fesztiválon. A tömegben tekertek riportereink, Pató Marci és Pataky Szabi is, akik szintén letekerték a távot.

Az I Bike Budapest teljes összefoglalóját itt tudod visszanézni!

Lead: Facebook