Most szól:
Vezeti:
2019.05.02 Csütörtök . 10:30

A Tabán Fesztivál sikere évtizedek óta töretlen

Ez az a rendezvány, ami igazi kuriózumnak számít.

A híres Tabán Fesztivál mára ismét kivívta magának azt a rangot, melyet a 70-es években "akasztott magára", vagyis, hogy nincs május 1-je Tabán nélkül. A nagy veterán zenekarok mellett, helyet kapnak a feltörekvő bandák is, így a közönség soraiban az életkor rendkívül szerteágazó. Van, hogy több generáció látogat ki együtt a rendezvényre, ami valljuk be, nem sok zenei fesztiválon lehetséges.

Az elmúlt esztendőkben közel negyedmillió ember látogatott el a Tabán Fesztiválra, Budapestről és vidékről egyaránt. Az elmúlt évek tapasztaltalatai alapján elmondható, hogy a főváros legnagyobb szezonnyitó eseménye a Tabán Fesztivál.

A bomba bulit az M2 Petőfi TV stábja sem hagyhatta ki, sőt, műsorvezetőnk, Csitári Geri még interjúra is elkapta az este sztárjait. Elsőként Nagy Feró mesélt személyes élményeiről, mit jelent neki a Tabán, mióta zenélnek itt, illetve, hogy mi volt a mostani koncertjük különlegessége. Azt is megtudhattuk, hogy Feróban a mai napig van egy egészséges izgalom, mielőtt színpadra lép, de szerintünk ez nem is baj, hiszen ettől ízig-vérig zenész valaki.

Az este legnagyobb durranása a Piramis Évek koncert volt, ahol az összes nagy sláger felcsendült. Závodi János, a zenekar gitárosa elmondta, hogy a Tabán nagyon régóta összekovácsolja az embereket május 1-jén, emellett az összes örökérvényű zenekar színpadra állhat, így a mai napig nagyon szeretnek itt játszani.