Most szól:
Vezeti:
2019.05.17 Péntek . 22:54

Ki tud bújni a Bohém Rapszódia árnyékából a Rocketman?

A nagysikerű Queen film után jön az Elton John diográfia!

A Rocketman a legendás énekes Elton John felemelkedését és tündöklését fogja majd bemutatni, természetesen egy életrajzi filmhez dukáló személyes hangvétellel. A főszerepet Taaron Egerton-ra osztották, akit már láthattunk korábban a Kingsman, illetve az Eddie, a sas című filmekben. A film időzítése persze érthető, hiszen a Bohém Rapszódia minden elképzelést felülmúlt tavaly. Ám, sokan éppen emiatt támadták a produkciót, hogy ezzel csak a Freddie Mercury-film hanghullámait akarták meglovagolni.

 
View this post on Instagram

The stars of #Rocketman have touched down in #Cannes!

A post shared by Rocketman (@rocketmanmovie) on

 

Az összehasonlítással kapcsolatban a főszereplő, Taaron Egerton azt nyilatkozta: „Büszkék vagyunk, hogy egy lapon említenek minket a Bohém Rapszódiával. Az a film igazi szenzáció lett, de a Rocketman valami egészen más. A mi filmünk egy musical, nem csupán egy életrajzi film.”

A színész arra utalt, hogy a filmben elhangzó Elton John számokat ő maga énekli, amivel nem kis rizikót vállalt. Ez volt az egyik oka, hogy őt választották a szerepre, hiszen eredetileg Tom Hardy-t szemelték ki az extravagáns énekes szerepére, ám ő végül kihátrált, mert hangilag nem tudta hozni Eltont. Nem úgy, Edgerton, aki a trailer tanúsága szerint valóban remekül hozza Elton hangszínét.

 

 

Edgerton azt is elárulta, hatalmas segítség volt számára, hogy az általa megformált karakterre végig támaszkodni tudott, magyarul bármi kétely felmerült benne, azt személyesen Elton Johntól tudta megkérdezni. Az előzetesből az már kiderült, hogy a külsőségeket tökéletesen levették a készítők, hiszen Edgerton megszólalásig hasonlít Elton John-ra. A piros pontot már előre oda lehet ítélni a jelmeztervezőknek is, hiszen a szemüvegek és a csillogó fellépő ruhák is tökéletesek.

 

 

A nagy kérdés az, ami a Bohém Rapszódia esetében is felmerült, hogy mire fog fókuszálni a történet, és mennyire lesz képes bemutatni a színpadon excentrikus, a magánéletben viszont rengeteget vívódó személyiség kettősségét. Az tudható, hogy egy nagyobb merítést kapunk majd Elton életéből, hiszen a trailer-ből kiderül, gyermekkorától fogva kísérhetjük majd szemmel az egyre nagyobb és nagyobb koncertekig. Az alcím rejtélyesen fogalmaz: „Igaz káprázat alapján”, egy biztos "Eltonságban" nem lesz hiány. Az pedig, hogy utoléri-e a Queen-film sikerét, a június 6-tól a mozikban kiderül.

Forrás: NME

Lead: IMDB