Most szól:
Vezeti:
2019.05.18 Szombat . 09:54

Házasság – egy papír, vagy valami sokkal több?

A Családvarázs évadzáró epizódjának középpontjában: a házasság és a hit.

Gianni Anonni és Debreczeni Zita igazi álompár. Szerelmüket 2017-ben házassági esküvel erősítették meg, aminek különösen nagy jelentősége volt. Hiszen, Zita korábban megfogadta, hogy a szót: „szeretlek”, ő bizony csak az oltár előtt mondja ki. Mikor végül a bűvös szó elhangzott a fogadalmában, szem nem maradt szárazon.

 

 

A párral még a húsvéti készülődés idején beszélgettünk, ahol egyértelműen megmutatkozott, tökéletes köztük az összhang. Míg Gianni az ünnepi báránysültet készíti, addig Zita ünnepi díszítést varázsol az asztalra. Bár Annoniek ma a legnagyobb boldogságban élnek, nekik is voltak apró döccenők, például az is némi időbe került, míg Zitát elfogadta Gianni, családja, illetve főként egy családtaggal volt kissé nehezebb, ő pedig a mamma. „A női családtagok néha megharcolják egymást közt a megharcolni valót.” – emlékszik vissza Zita.

 

 

Zita és Gianni nem rég ünnepelték a második házassági évfordulójukat, a tündérmesébe illő esküvő emléke még nagyon friss. „Hiszek abban, hogy szeretlek, azaz a kimondott szóban. Azt szerettem volna- és ezt mindig az elejétől mondtam a Zitának, egy olyan helyszínt, ahol a Jóisten beszél, mi csak körítés vagyunk.” – mondta Gianni, akinek így kívánsága szerint egy az esküvőre egy gyönyörű hegyen került a sor. A házasságról Zita így nyilatkozott: „Ez nem csak egy papír…ez egy elég komoly döntés. Itt ez már egy komoly kapcsolat, ez már egy komoly kapcsolódási pont. Itt nem eldobjuk a problémát, hanem megoldjuk a problémát.”

Rókusfalvy Lili stúdióvendégei Zámbori Soma, színész és felesége, Dr. Fazekas Rita, aki mediátorként dolgozik, szintén azt vallják, hogy a házasság több, mint egy papír. Ez annyira fontos neki, hogy 2018-ban ők volt a Házasság Hetének arcai. „Azt gondolom, hogy nekünk ez egy nagyon erős szeretetkapcsolat, egy szövetség, amiben harcolunk…egymással is időnként, de egymásért.”- mondta Rita. Soma szerint pedig, a házasság a legerősebb szövetség, ami Isten szemében két ember között létrejöhet, aminek alapja egy döntés, hogy tűzön-vízen át a másik mellett vagyunk.

Rita és Soma még főiskolásként ismerkedtem meg, mégis hamar megérezték, hogy a másik az Igazi, onnantól pedig tudatosan készültek a házasságra. „Hoztuk otthonról a mintát. Hoztuk azt, hogy mit jelent: apa, anya, mit jelent kitartani egymás mellett”- mesélte Soma.

Rita szerint, már akkor, ilyen fiatalon is felismerték, hogy a házasság bizony komoly munka, ami tudatosságot és odafigyelést igényel. A pár pedig már 2 héttel az esküvő után részt vett egy házassági szemináriumon, ami a mai napig emlékezetes számukra. Somáék tudatossága már a esküvő előtt is megjelent, mikor a lelkipásztor tanácsára, 3 hónapig tisztasági fogadalmat tettek és külön költöztek.

Mindez az előrelátás, és körültekintés abban is megjelent, hogy bizony megesett mindkettőjükkel, hogy a szakmai életükben kellett behúzni a kéziféket, a másik, az egység érdekében. „Igyekszünk a másik emelni, fölépíteni és őt a tenyerünkön hordozni”- fejtette ki Soma. A tudatosság, abban is megjelenik, hogy Zámboriék igyekeznek egymásra is minőségi időt szánni, legyen szó pár napról, vagy akár csak pár óráról. ”A lényeg az, hogy együtt legyünk és egymásra figyeljünk.”- mesélte Soma, aki egy pillanatra sem engedte el felesége kezét az interjú alatt.

A Debreczeni Zitéról és Gianni Annoniról szóló riportfilmet az EMMI készítette a Családok Éve és a Családbarát Ország kampányok keretében, amit ITT tudtok visszanézni!

A teljes adást pedig itt találjátok!