Most szól:
Vezeti:
2019.05.20 Hétfő . 11:31

Pont került a Trónok harca történetének végére, na meg újra bakizott a stáb

Mindkettőre csak azt tudjuk mondani, hogy "na ne már..." Erősen spoilerveszélyes tartalom következik.

73 rész után pont került a hatalmas Trónok harca-univerzum végére. Kész vége, ennyi volt, nincs tovább. Igazából ennyivel legszívesebben be is fejeznénk a cikket, hiszen számunkra elég nagy csalódás volt. Számos elvarratlan szál maradt, amikre a mostani pillanatig keressük a választ, valamint azzal sem vagyunk kibékülve, hogy Drogon Daenerys-szel a karmaiban csak úgy elrepült, ki tudja hova pontosan.

Május 20-án hajnalban felkerült a Trónok harca utolsó epizódja is az internetre, ezzel lezárva egy majdnem egy évtizede tartó korszakot. Napjaink egyik legsikeresebb sorozatáról beszélünk, aminek utolsó, nyolcadik évada sokak szerint (szerintünk is) egy kicsit mélyrepülésben "szárnyalt" végig. Hiányzott az egészből az a George R. R. Martin, aki váratlan fordulataival olyan igazi "trónokharcássá" varázsolta az egész szériát. Sok sok visszhangtól volt hangos az internet, mely a finálét kritizálta (nem jogtalanul) és bakik is maradtak a sorozatban, amire korábban nem volt példa.

Fotó: HBO Fotó: HBO
Fotó: HBO Fotó: HBO

Nos, röviden a záró évadról. Igazából egy bekezdésben kb le tudunk írni mindent, ami lényeges és meg is tesszük. Daenerys pikk-pakk meghal, Drogon felkapja és elrepül vele ki tudja hova. Jon-t ezért megbüntetik és a falra küldik, ahol az egy másik kérdés, hogy honnan tudta meg a nép, hogy Havas volt a tettes? Mert hogy kettejükön kívül az ég világon senki nem tartózkodott a helységben. Brandon Stark a Hat Királyság (mert ugye Sansa északot függetleníti) uralkodója lesz, szóval kb semmi értelme nem volt annak, hogy ő lett a három szemű holló és soha nem is akart király lenni, sőt még Jon-t is győzködte, hogy álljon ki magáért, hogy ő a jog szerinti örökös. Tyriont ismét a király segítőjének választják, holott már jó néhány baklövése volt az idők folyamán. Bronnból úr válik, ami számunkra is meglepő, hogy túlélte mind a nyolc epizódot. Samwell Tarly nagymester lett, itt ismét felmerül a kérdés, hogy hova lett Szegfű és a kicsi Sam? Mert hogy úgy eltűntek, mint a kámfor. Sansanak beteljesült a vágya és ő lesz észak úrnője, Arya pedig felfedező lesz, aki olyan helyre merészkedik, ami még a térképeken sincs rajta, vagyis Westerostól nyugatra. Szürke Féregről pedig nem is nagyon ejtenénk szót, hiszen ő is egy jókora Páli fordulatot vett, majd elhajózott a Makulátlanokkal Naath szigetére, ahol majd keres egy Missandeiez hasonló lányt. Vagy nem.

Fotó: HBO Fotó: HBO
Fotó: HBO Fotó: HBO
Fotó: HBO Fotó: HBO

Na úgy kb ennyiben össze lehetett foglalni, hogy mit is tartogatott a mindent lezáró, utolsó epizód, s hát a csattanót csak a végére hagytuk! Ismét képes volt bakizni a stáb, ugyanis Samwell Tarly lábánál ott felejtettek egy ásványvizes palackot. Ezen nem hogy nevetünk, inkább kínunkban sírunk. Nem akarjuk tudni hány ember felügyeli a forgatást, hány ember vágja és dolgozik vele, plusz hányan ellenőrzik le kikerülés előtt és mégsem tűnt fel egy ásványvizes palack. Bár... a kávéspohár után már nem is lepődünk meg. Úgy tűnik teleportálnak a tárgyak a jelenből a múltba. És ez most nem egy átverés vagy álca, hiszen mi is direkt odatekertünk a részben az ominózus jelenethez és tényleg ott tanyázik a palack....


Mindent összegezve, egy kicsit amúgy "trónokharcás" a befejezés, hiszen mindenki valami hű de nagy dolgot várt, valami gigantikus katarzist és csattanót, ehelyett mindenki elindult haza, vagy a neki szánt útra és csak úgy csendben véget ért a sorozat. Végülis ez is egyfajta meglepetés, hiszen nem erre számítottunk. Abban azonban még azért titkon bízunk, hogy a spin offok majd meglepnek minket. Azonban az őrségünk most a végéhez ért.

Fotó: HBO Fotó: HBO
Fotó: HBO Fotó: HBO

Képek: HBO/JustJared