Most szól:
Vezeti:
2019.05.21 Kedd . 13:57

Betiltotta a mobilhasználatot egy skót fesztivál

Vajon mi lehetett a drasztikus lépés oka?

Jelenleg már nehéz elképzelni akár csak egy napunkat is telefon, vagy internet nélkül. Hiszen ezek segítségével tájékozódunk, kommunikálunk, sőt unaloműzés céljából is ezt használjuk. Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy a mobiltelefon az ébredés pillanatától egészen a lefekvésig ott velünk és akkor is nyomkodjuk, mikor igazából nem is „kéne”.

 

 

Ennek persze sok következménye lehet. Már jó ideje tudjuk, hogy az internet, a közösségi média és az okoseszközök erős függőséget okozhatnak, s ha csak józan paraszti ésszel belegondolunk, hogy mennyi időt töltünk az Instagram, vagy a Facebook görgetésével rengeteg értékes időt veszünk el magunktól, hiszen a valós élet nem a virtuális térben folyik.

 
View this post on Instagram

⚔️ music is the answer ⚔️

A post shared by FLY Open Air (@openairfly) on

 

Az edinburgi FLY Open Air fesztivál szervezői is felfigyeltek erre az egyre nagyobb méreteket öltő tendenciára és úgy határoztak, tesznek is ez ellen valamit. Arra a döntésre jutottak, hogy betiltják a mobiltelefon használatot a fesztiválon, annak érdekében, hogy az odalátogató közönség minél inkább megtudja élni a pillanatot a maga teljességében.


A bejegyzés megtekintése az Instagramon

FLY @jaydagmusic is with us until 1730

FLY Open Air (@openairfly) által megosztott bejegyzés,

Ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy a bulizni vágyóknak érkezéskor egy rekeszbe kellett zárniuk a telefonjaikat. Erre a célra 8000 ilyen rekeszt rendeltek Amerikából. A szervezők azért is szánták magukat erre a rizikós lépésre, mert feltűnt nekik, hogy a fiatalok sokszor nem is a színpadot figyelik, vagy ha figyelik is akkor is a telefonjukon keresztül videót, vagy Insta storyt készítve. „Mikor moziba mész, akkor sem a telefonodon nézed a filmet.”- mondta a fesztivál egyik főszervezője.

Azt persze nem tudjuk, mennyire tartották be a fesztiválarcok ezt az "előírást" vagy, hogy a szervezők mennyire tartatták be, egy azonban biztos, eddig még nem nagyon hallottunk ilyen kísérletről. Te mit szólnál, ha valamelyik haza fesztivál is így döntene?

Forrás: NME

Lead: Pexels