Most szól:
Vezeti:
2019.06.13 Csütörtök . 12:15

„Ez a zene, a művészetek, és mindnyájunknak az ünnepe” - Vincze Lilla is ott lesz vasárnap a Hősök terén

Június 16-án vasárnap nagyszerű zenészek fogják bevenni a Hősök terét, hogy egy felejthetetlen élményt nyújtsanak a Szabadságkoncertre látogatóknak.

A rendszerváltás 30. évfordulójából megrendezett eseményen ugyanis olyan fellépőket láthatunk majd, mint Vincze Lilla, a KFT, az Emelet, Szikora Robi és az R-GO, Nagyferó és a Beatrice, Vastag Csaba, Vikidál Gyula, Varga Miklós, Homonyik Sándor, Keresztes Ildikó, a Republic, és a Piramis-évek (Révész Sándor Hivatalos, Závodi János).

A Petőfi Rádió reggeli műsorában már sikerült kifaggatni Nagy Ferót, Boros Csabát és Patkó Béla Kikit is az esemény kapcsán. Június 13-án reggel pedig Vincze Lillával beszéltek telefonon a műsorvezetők, aki szintén mesélt a koncert előkészületeiről, valamint a saját rendszerváltós emlékeiről.

Az énekesnő, Levi kérdésére válaszolva, hogy mire számíthatunk vasárnap, így kezdete a mondandóját: „Nagyon nagyon szép ünnep lesz. Ez a zene, a művészetek, és mindnyájunknak az ünnepe.”

A rendszerváltásról Lillának is vannak emlékezetes pillanatai. 30 éve ugyanis ő is ott volt a Hősök terén, illetve egy igazi „rendszerváltós bulit" is csináltak, ahol például a Szabadságkoncerten szintén fellépő Nagy Feró is ott volt.

Az énekesnő az elhangzó dalai kapcsán titokzatos volt, de azt azért elmondta, hogy fantasztikus a Liszt Ferenc Kamarazenekar szimfonikusaival és a kórussal együtt zenélni, és igazán megtisztelő az is, hogy ilyen emberekkel dolgozhat együtt.

Lilla a koncert kapcsán még egy dolgot ígért: „Meg fog állni a levegő a Hősök terén is.”

A Szabadságkoncert hivatalos eseményét ITT találjátok.

Kép: 30 éve szabadon Facebook