Most szól:
Vezeti:
2019.07.03 Szerda . 11:42

Nyári programajánló Stumpf Katával

Műsorvezetőink már elárulták nyári tippjeiket, ezúttal riportereink következnek. A sort Stumpf Katával nyitjuk.

Mivel az életem jelentős részében a nyarak számomra tele voltak edzőtáborokkal és nemzetközi versenyekkel, talán ezért lehet, hogy az elmúlt években ez az évszak kevésbé a megtervezett utazásokról, sokkal inkább a spontán kiruccanásokról és programokról szól. Ehhez adok most inspirációt nektek.

ÚSSZ... - Én, aki gyakorlatilag a medencében nőttem fel a nyári úszásokat élvezem a leginkább. Akit motiválnak az élsportolók, azoknak a Hajóst ajánlom, a három kinti medencéjéből mindig akad egy a közönségnek, aki a strandosabb környezetet szereti annak ott a Palatinus egy jó 25m-es medencével, ráadásul mindkettőben lehet futójegyet is váltani, arra az esetre, ha valaki összekötné a szigetkört az úszással. Ha pedig az úszáshoz cél is kell, készülj a Duna átúszására Budapest Urban Games-szel, akik ráadásul közös úszó edzéseket is indítanak majd az esemény közeledtével!

...ÉS EVEZZ – Akit a vadvizek és a kaland vonz, azoknak a gemenci holtágat ajánlom, ami kajakkal nagyon izgalmas tud lenni, de kezdőlöketnek ne hagyjátok ki a Rév Csárda halászlevét! Ha pedig belefuttok Felső Barnabásba, azt nagyon becsüljétek meg!

BARANGOLJ! - Az elmúlt években a szokásommá vált, hogy ha bármilyen új helyre megyek, reggel futva bejárom a környéket. Próbaljátok ki, nagyon tudja gazdagítani a helyismeretet! Budapesten ha csak pár szabad órám van, akkor felmegyek az Árpád kilátóhoz, ami még viszonylag turista mentes, ha pedig egy kicsit több időm van, akkor meg kilógok a Dunakanyarba vagy Kisorosziba.

NÉZZ MECCSET! - Számomra nem múlhat el nyár vizilabda meccs nélkül. Idén ajánlom a BENU kupát, június 30. és július 2. között, illetve újra összeáll a Kemény-féle aranycsapat, a Millenium Masters, augusztus 30-31-én a Waterpolo Allstars keretében.

TÚRÁZZ A SZOMSZÉDBAN! - A barátokkal mostmár évek óta sorra hódítjuk meg az erdélyi hegyeket. Idén a Radnai-havasokat járjuk majd be, de ajánlom még a Retyezátot, a Cserna-völgyét, a Fogarasi-havasokat, ha pedig via ferrata, akkor a Gyilkos-tavi útvonalat - itt egy kis inspiráció Bagossyéktól.

37993236_10155299477081261_8893102503629946880_n

FEDEZZ FEL EGY VIDÉKET! - Ha igazi vidéki hangulatot szeretnétek megtapasztalni, akkor hazabeszélek, menjetek Hercegkútra. A kis sváb falu tipikusan az a hely, ahol ha bárkit megszólítasz nagyon emberi, mély történeteket találsz. Világörökségi pincesorát augusztus 3-án, a nyitott pince napokon lehet leginkább megismerni, ha pedig a környéken barangolnátok is, a falu főutcáján végigmenve, Makkoshotyka után egyenesen a Zempléni hegységbe futtok bele.