Most szól:
Vezeti:
2019.07.27 Szombat . 06:54

33 éve szólalt meg Freddie Mercury előadásában a Tavaszi szél vizet áraszt

Ugyanis 1986-ban koncertezett egy óriásit Budapesten a Queen.

Arra a bizonyos '86-os Queen koncertre még az is emlékszik, aki ott sem volt, csak hallott róla. A koncertre szánt 70 ezer (!!) darab jegy kettő nap alatt fogyott el, a környező országokból is érkeztek rajongók, ugyanis ez volt az első igazán nagy stadion koncertje a Queennek. Öt napot töltött Budapesten a zenekar, voltak többek között a Hungaroringen, Freddie ellátogatott Szentendrére (ahol mondjuk az első bolt után elterjedt a híre, plusz elég feltűnő volt a seregnyi testőre), azonban volt a Vásárcsarnokban is, ahol csupán egy baseball sapkával álcázta magát és senki nem ismerte fel, nyugodtan tudott nézegelődni.

A koncert egészen elképesztően sikerült, valószínű aki ott volt, örökké az egyik legemlékezetesebb koncertélményeként fogja számon tartani. Az egyetlen magyarországi koncertről film is készült, Magic – Varázslat – A Queen Budapesten címmel. Ekkor még senki nem tudhatta, hogy Freddie már valószínűleg beteg volt, mint hogy az sem, hogy ez lesz a zenekar utolsó turnéja.

A budapesti koncert 33. évfordulója alkalmából összeszedtünk néhány emlékezetes momentumot, ahol a Queen és gyönyörű fővárosunk van a középpontban:

1. Az 1986-os koncertjegy

 

 

2. Budapesten pózol a Queen

 

 

3. A fővárosban is felcsendült a Bohemian Rhapsody

4. Így szólt a Tavaszi szél vizet áraszt 1986-ban Freddie Mercury előadásában

5. Budapesti összefoglaló a legendás Quennel