Most szól:
Vezeti:
2019.08.07 Szerda . 08:22

Ed Sheeran koncertjével startol a Sziget Fesztivál

Végre elérkezett a 2019-es Sziget Fesztivál nyitónapja, vagyis a várva várt Ed Sheeran koncert! Az első nap azonban nemcsak az angol világsztárt hozza el nekünk, számos klassz programot és bulit tartogat augusztus 7-e!

Az idei Sziget legnagyobb sztárjának koncertjére már elfogytak a jegyek, így jó eséllyel egy fantasztikus bulira számíthatunk, ahol többtízezer ember énekli együtt az “angyali hangú” énekessel a legnagyobb slágereit, a Galway Girlt a Shape of You-t és az összes többit.

A szervezők ugyanakkor arra kérik a látogatókat, hogy ahhoz, hogy ez az élmény mindenki számára 100%-os legyen, időben induljanak el a fesztiválra, mert mind a közlekedés, mind a bejutás tovább tarthat a szokásosnál. Mivel a Szigeten az ún. check-in rendszer működik, fontos, hogy személyi igazolványt mindenki hozzon magával! Aki már a korábbi napokon “becsekkolt”, tehát megkapta a karszalagot, az is jöjjön hamarabb, mert mindenki biztonsági átvizsgáláson is átesik.

Legalább ilyen fontos: autóval ne induljon el senki! Számos egyéb közlekedési mód van, ami igénybe vehető: sűrített járatokkal közlekedik a HÉV, a busz, a hajó, de a taxi is a helyszínig hozza az utasokat, továbbá a kerékpárokat is megőrzik a szervezők.

Mindenki induljon el időben, ha lehet, még koradélután, a Nagyszínpadon már úgyis elkezdődik a program 16 órakor. A színpadot a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny idei nyertese, a USEME melegíti be, majd 17:45-től a brit soul énekes, Michael Kiwanuka váltja őket.

Az idei fesztivál különlegessége, hogy a Dan Panaitescu Nagyszínpad idén már nemcsak előadókat vonultat fel, hanem a Love Revolution Presents kortárs művészektől kezdve, motivációs trénereken át számos különlegességgel is várja a fesztiválozókat. Szerdán 19:00-kor a Suprar gyermekkórus énekelteti meg a fesztiválozókat, akiket a fiatal francia énekesnő, Jain fog követni. 21:40-kor ő lesz az, aki átengedi a színpadot Ed Sheeran slágereinek.

Az A38 színpad is tartogat meglepetéseket, a reggae zene kedvelőinek az Ocean Alley, a brit rockereknek a Frank Turner & The Sleeping Souls és a Kodaline koncertjét ajánljuk. Őket 22:00-kor az Of Mice & Men, egy amerikai metálbanda követi, majd az indie Razorlight átadja a helyet az elektronikus zene szerelmeseinek. A színpad programját a The Blaze és Fakear zárják, egyenesen Franciaországból.

A USEME-n kívül is akad szerdán magyar előadó a Szigeten - 17:45-től a Nagy-Szín-Pados USNK, 00:30-tól pedig a Cloud9+ koncertjét nézhetitek meg a Petőfi Rádió színpadán, de az akusztikus zene kedvelői a Ticketswap Music Boxban belefuthatnak Pély Barna és Járai Márk fellépésébe is. Ha a retrot csípitek, a Betty Love, a Bon-Bon és a Shygys koncertjét ajánljuk!

Fotó: Rakó Alex Fotó: Rakó Alex

A Global Village egész nap, nemzetközi népzenészekkel várja az érdeklődőket, a Europe Stage-en pedig a legkiemelkedőbb fiatal előadókat hozzák el nekünk. Az első nap az Ibis Music Contest győztesei veszik be a színpadot. A Colosseumban, ahogy az szokás, idén is a DJ-k krémjével készültek nekünk a szervezők, a Youtube Music Tribute színpadon pedig Bryan Adams és Bud Spencer-Terence Hill feldolgozásokat hallhattok.

Fotó: Major Kata Fotó: Major Kata

Ha nemcsak a zene érdekel, hanem klassz programokat is kipróbálnál: lesz hatha jóga, capoeira, samba és hastánc kurzus, de a szenegáli balettbe is belekódtolhattok a One Love faluban. Lesz mozo, cirkusz, jazzsátor, és Sziget Beach is, a Wow Hungary támogatásával. Itt tánccal, sporttal és társasjátékokkal várják a fesztiválozókat.

Fotó: Sziget Fesztivál Fotó: Sziget Fesztivál

A Sziget Fesztiválról az M2 Petőfi TV stábja sem maradhat le! Nézzétek 21:05-kor az Én Vagyok Itt!-et, kövessetek az Instagramon és lájkoljatok minket extra tartalmakért! Jó bulizást mindenkinek!

Lead: Getty Images