Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali! Holnap Tali – Cikkek

Létezik, hogy tudunk majd teleportálni?!

Elképzelted már, hogy beállsz egy kis fülkébe és a következő percben már egy másik országban vagy? Nos, a teleportálásnak pont ez lenne az értelme. Sőt, jelen esetben Soma is szívesen kipróbálná Bori kedvéért, hiszen tudjuk, hogy most egy ideig nem is láthatják egymást… De vajon egyszer sikerül majd nekünk is teleportálni?

Rengeteg filmben láthattuk, hogy olyan egyszerűen teleportálnak egyik helyről a másikra, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Persze, most jön az a szöveg, hogy de hát ez csak egy film. Jó, viszont lehetséges, hogy a való életben is lehetőségünk lesz egyszer így utazni… és mennyit spórolnánk vele!

via GIPHY

A teleportálás viszont rendkívül bonyolult dolog, sőt, rejtélyes, ami az egészet már annak is izgalmassá teszi, aki a fizikától, kémiától legszívesebben távol maradna. Még Einstein is a kísérteties távolhatásnak nevezte. De higgyétek el, most érdemes figyelni, hiszen egészen érdekes és összetett a történet. Ha pedig igazi Star Trek-fan vagy, egyenesen kihagyhatatlan a sztori!

via GIPHY

Nemrég tudósok a víz alatt is képesek voltak teleportálni, amire még nem igazán volt példa. Sőt, Kínában megdöntötték a „teleportálás” világrekordját, és az űrbe juttattak el információt. Hogy hogyan is tették ezt, és fogunk-e mi magunk teleportálni?
Itt mindent megtudhatsz!